Troškinys su avižiniais dribsniais

Troškinys su avižiniais dribsniais

Troškinys su avižiniais dribsniais

Tai sotus, maistingas, greitai paruošiamas patiekalas.

Reikės:
1 cukinijos,
saujos šparaginių pupelių,
5 saulėje džiovintų pomidorų,
5 v. š. avižinių dribsnių,
2 v. š. migdolų ar kitokios grietinėlės (kremo),
1 stiklinės vandens,
Himalajų druskos,
Tamari sojų padažo,
prieskonių: ciberžolės, kumino, kalendros, imbiero.

Nukarpyti šparaginių pupelių galus, ankštis perpjauti per pusę. Sudėti į verdantį, padruskintą vandenį ir virti neaukštoje temperatūroje apie 5 min. Tuo pačiu įmesti džiovintus pomidorus, nereikės atskirai mirkyti.

Kol pupelės minkštėja, supjaustyti cukiniją, sudėti į keptuvę, įberti druskos, prieskonių ir įpylus verdančio vandens troškinti 5 min. Po to suberti avižų dribsnius, pamaišyti, kad dribsniai prisigertų sultinio, kuris buvo trokštant cukiniją. Viską kaitinti vis pamaišant, kad neprisviltų, kol dribsniai suminkštės. Jei per mažai skysčio, įpilti dar truputį. Po maždaug 7 min. sudėti nusunktas pupeles, pašlakstyti sojų padažu, užpilti grietinėlės ir viską sumaišyti. Paragauti, ar netrūksta druskos. Jei skystis išgaravo, susigėrė - galima valgyti.

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui