Išeiga - 20 vnt.
„Šių varškėčių receptas yra vienas iš nedaugelio, kurį naudoju kasdieniame gyvenime. Šiame recepte aš sąmoningai kadaise atsisakiau kvietinių miltų. Kai papasakojau apie juos Ingai, ji labai apsidžiaugė, nes jos šeima taip pat mėgsta šį paprastą, nuo vaikystės visų mėgiamą pusryčių skanėstą. Kukurūzų miltai varškėtukams suteikia gražų auksinį atspalvį, o natūrali vanilė ir citrinų žievelės paverčia juos itin kvapniais. Aš visuomet maišau tešlą iš vakaro ir laikau ją šaldytuve. Ryte belieka suformuoti varškėčius ir iškepti. Be to, atvėsusią tešlą lengviau formuoti rankomis.“ - sako knygos „Kepiniai be glitimo“ viena iš autorių Katerina.
Varškėčiams reikės:
1 kg varškės
4 kiaušinių
100 g cukraus
80 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
1 vanilės ankšties
kukurūzų miltų (varškėčiams apvolioti)
15 g sviesto arba kokosų aliejaus (kepimui)
Į plakiklio indą sudėkite varškę, cukrų, vanilės sėklas ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę (be baltos odelės). Viską gerai išmaišykite. Suberkite visus sausus ingredientus ir vėl gerai išmaišykite. Išskirstykite tešlą į vienodo dydžio gabaliukus (maždaug 20 vnt.) ir tarp delnų suformuokite lygius, apvalius rutuliukus. Kad dirbti būtų lengviau, sudrėkinkite rankas vandeniu. Apvoliokite varškėčius iš visų pusių kukurūzų miltuose.
Įkaitinkite keptuvę (tačiau neperkaitinkite, kad riebalai nedegtų) ir ištirpinkite joje sviestą arba kokosų aliejų, apkepkite varškėčius iš vienos pusės. Kai viena pusė gražiai parus, apverskite ant kitos pusės. Uždenkite keptuvę dangčiu, šiek tiek sumažinkite karštį ir kepkite, kol iškeps - apie 7 ‑ 8 min.
Inga: Šių skanėstų man davė paragauti Katerina. Ji pasakė keletą gudrybių, kuriomis labai noriu pasidalinti ir su Jumis. Varškėčiai bus kur kas skanesni, jei juos kepsite su kokosų aliejumi. Norint sunaudoti nedaug aliejaus ir gerai juos iškepti, reikia keptuvę užvožti dangčiu, kepti vidutiniame karštyje ir niekur neskubėti. Jūsų kantrybė bus vainikuota neregėta sėkme. Verta palaukti. Beje, tokie varškėčiai labai skanūs net atvėsę. Dažnai užmaišau didesnį kiekį tešlos, iškepu tik tiek, kiek reikia, o likusią tešlą palieku rytdienai. Skanaus!
Receptas iš knygos „Kepiniai be glitimo“.