Indiškos duonelės „paratha” su sėlenomis ir prieskoninėmis žolelėmis

Indiškos duonelės „paratha” su sėlenomis ir prieskoninėmis žolelėmis

Indiškos duonelės „paratha” su sėlenomis ir prieskoninėmis žolelėmis

Reikės:
150 g ruginių miltų
2 v. š. avižų sėlenų
3 v. š. sviesto (tešlai) ir 3 v. š. sviesto tešlos aptepimui ir kepimui
110 ml šalto vandens
1/2 a. š. druskos
žiupsnelio bazilikų
žiupsnelio raudonėlių
svogūno
saujos smulkintų šviežių krapų lapelių.

Dubenyje miltus sumaišykite su druska, sėlenomis. Tirpintą sviestą (3 šaukštus) supilkite į tešlą. Pirštais viską išmaišykite, kad sviestas susimašytų su miltais ir pasidarytų minkšti trupiniai. Supilkite vandenį, prieskonius, išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytą svogūną. Išminkykite tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar šiek tiek miltų. Uždenkite ir palikite 2 valandoms pailsėti.

Iškočiokite ploną tešlos lakštą, aptepkite tirpintu sviestu. Perlenkite pusiau ir vėl aptepkite sviestu.Dar kartą perlenkite. Luktelėkite, kol sviestas sustings tešloje.
Sulankstytą tešlą plonai iškočiokite. Išpjaukite norimo dydžio apskritimus (ne didesnius nei Jūsų keptuvės dugno skersmuo). Keptuvę nepridegančiu dugnu įkaitinkite be riebalų. Dėkite po vieną paplotėlį. Kepkite minutę. Apkepusią pusę patepkite tirpintu sviestu. Vėl apverskite ir aptepkite sviestu kepkite dar minutę antrą paplotėlio pusę. Kepkite tol, kol duonelės bus gražios rusvos spalvos. Skaniausios - dar šiltos.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui