Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Kokosų aliejus, ekologiškas (250 ml)

Ölmühle Solling
-20%

Kokosų aliejus, ekologiškas (250 ml)

Ölmühle Solling
6.54
8.17
6.54
8.17

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus spaudžiamas iš šviežiai džiovintų sunokusių kokosų, kurie tik surinkti yra smulkinami ir karštu oru keletą minučių džiovinami. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Nuostabaus aromato. Naudojamas maisto gamybai ir kūno priežiūrai. Puikūs ir saugūs riebalai kepimui. Sviesto pakaitalas be cholesterolio.

Dar neragavote ekologiško kokosų aliejaus – išspausto naudojant vokiškas technologijas iš egzotiškoje Šri Lankoje užaugintų kokosų? Rizikuojate likti paskutiniai...

„Ölmühle Solling“ kokosų aliejus yra šaltai spaudžiamas iš šviežiai džiovintų kokosų. Tai labai stabilūs riebalai – juos kaitinant nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jie puikiai tinka ruošti maistą aukštoje temperatūroje: kepti „Wok“ keptuvėje, tiesiog kepti, skrudinti, taip pat kepiniams, troškiniams ir kt. Kokosų aliejus nepakartojamas ir kaip užtepas ant duonos, ypač su prieskoniais, nes itin gerai atskleidžia jų skonį bei aromatą.

Kokosų aliejus – puikus pakaitalas hidrintiems riebalams, pvz., margarinui (jo gamybos metu naudojami metalai-katalizatoriai, kurių likučių gali būti produkte, kaip ir trans-riebalų rūgščių). Besirūpinantiems dėl cholesterolio, kokosų aliejus gali puikiai pakeisti sviestą.

Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti (o labiausiai – kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus rytietiškoje virtuvėje.

Dėl temperatūros maistinės savybės nesikeičia, iki 24°C būna kietas. Laikyti ne šaldytuve. Atidarius sunaudoti per 2 – 3 mėn. Stiklainyje su užsukamu dangteliu.

Kokosai užauginti Šri Lankoje arba Filipinuose. Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) - 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 92 g, mononesočiųjų 6.5 g, polinesočiųjų 1.5 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukraus 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g.

Skaitykite daugiau:
- Guodos pastebėjimai. Klausimas „ant ko kepti“?
- Kokosų aliejus: viskas nuo A iki Z ir 31 panaudojimo būdas
- Apie kokosų aliejaus naudojimą kosmetikoje
- Patarimai: visų grožių meistras – kokosas
- Kokosų aliejus išsišakojusiems plaukų galiukams
- Kaip pasirinkti tinkamą aliejų, skaitykite mūsų lankstinuke >

Sveiki Guodos pastebėjimai apie šalto spaudimo aliejus:

https://www.youtube.com/watch?v=AjLQkHQQCt4

Apie aliejus kepimui:

https://www.youtube.com/watch?v=Z6GRvEtjrjQ&

Didžiąją dalį kokosų aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokosų aliejus skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai (išskyrus sviestą) ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokosų aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų). Dėl tokios struktūros kokosų aliejus labai greitai pasisavinamas organizmo: iš karto suteikia energijos, nenusėda jame kaip riebalinis sluoksnis. Kokosų aliejus ilgai palaiko sotumo jausmą. Tinkamas norintiems suliesėti. Taip pat labai tinkamas sportuojantiems ar dirbantiems fizinį darbą.

Anksčiau buvo manyta, kad visi sotieji riebalai didina cholesterolį. Lietuvoje netgi šiandien galima išgirsti patarimų vengti kokosų aliejaus dėl cholesterolio rizikos. Tačiau šiandien mokslo įrodyta ir plačiai pripažinta, kad cholesterolio esama tik gyvulinės, o ne augalinės kilmės produktuose.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) kokosų aliejaus sudėtyje yra įvairių sterolių, daugiausia iš jų tokotrienolio.

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Kokosų aliejaus sudėtis pagal riebiąsias rūgštis:
6:0 kaprono rūgštis 0,8 %
8:0 kaprilo rūgštis 10,1 %
10:0 kaprino rūgštis 5,9 %
12:0 laurino rūgštis 49,1 %
14:0 myristino rūgštis 19,5 %
16:0 palmitino rūgštis 7,5 %
18:0 stearino rūgštis 2,6 %
18:1 oleino rūgštis 4,7 %
18:2 linolio rūgštis 0,7 %

Iš šių riebiųjų rūgščių tik myristino ir palmitino rūgštys gali skatinti organizmą gaminti daugiau cholesterolio. Laurino, kaprono, kaprilo, kaprino, linolio – mažina; stearino ir oleino – veikia neutraliai.

Kokosų, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje. Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie yra labai patrauklūs kainos, skonio ir laikymo trukmės prasme, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokosų aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos.

Kokosų aliejus labai vertinamas ir kaip sviesto pakaitalas, kuris neturi cholesterolio. Taip pat todėl, kad ant jo galima kepti aukštoje temperatūroje. Tačiau verta prisiminti, kad maistas, pagamintas aukštoje temperatūroje, nėra sveikas iš principo. Todėl rekomenduojame:
  - kepti tik ant kepimui tinkamo aliejaus (kokosų, raudonųjų palmių, keimui tinkamo saulėgrąžų aliejaus, žemės riešutų ar ghi),
  - kaitinant neviršyti 180°C,
  - nelaikyti keptuvės su įkaitintais riebalais, bet iš karto sudėti kepamus produktus ir juos kepti maksimaliai trumpai.
Gruzdintuvėje kokosų aliejus gali įgauti rusvą spalvą, nes sudega likę riešuto baltymų pėdsakai ir nusėda ant dugno. Riebalus sekančiai gruzdinimo partijai galima nupilti – jie vėl bus skaidrūs.

UAB „Sveiki produktai“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Pamatykite, kaip gamyba atrodo iš vidaus čia >>
ir sužinokite daugiau įdomių detalių apie gamintoją „Ölmühle Solling“ čia >>

Prekės kodas: AR30
Bar kodas: 4031192182218

Susijusios prekės

Kokosų aliejus plastmasiniame inde, ekologiškas (1 l)
Ölmühle Solling
22.01 17.61
-20%
Prekės nėra sandėlyje.
Gal yra artimiausioje parduotuvėje? Skambinkite >
Kokosų aliejus, ekologiškas (30 ml)
Ölmühle Solling
1.31 1.05
-20%
Visos teisės saugomos © Livinn