Alyvuogių aliejus itin vertinamas ir rekomenduojamas įtraukti į sveikos mitybos racioną. Štai, kodėl verta rinktis kokybišką alyvuogių aliejų:
Saulės kaitinamoje Sicilijoje, „Centonze Case di Latomie“ ūkyje, driekiasi didingi alyvmedžiai ir vešlūs citrusų sodai, iš kurių gėrybių jau daugiau nei 70 metų yra spaudžiamas tyras alyvuogių aliejus. Latomie vietovė yra viena iš pirmųjų Viduržemio jūros regiono vietų, kurioje buvo pradėti auginti alyvmedžiai, atgabenti čia dar Senovės Graikijos laikais. CENTONZE šeima su atsidavimu saugojo šią žemę, kad joje užaugusios alyvuogės galėtų būti vertinamos ir mėgstamos. Kiekvienas šio ypatingo aliejaus lašas atskleidžia pačią giliausią iškilaus istorinio paveldo esmę.
Štai kaip apie CENTONZE alyvuogių aliejų atsiliepia Eglė Juzumas, maisto fotografė, knygos „Mano vaikas valgo viską“ autorė:
„Jau ne pirmą kartą perku šį nuostabų Centonze alyvuogių aliejų ir negaliu atsidžiaugti! Virtuvėje jis tapo mano nepakeičiamu draugu - naudoju jį praktiškai visiems patiekalams. Ypač žavi šio aliejaus švelnus, subalansuotas skonis su subtiliomis vaisių natomis ir žoliniu poskoniu, kuris puikiai papildo tiek šaltas salotas, tiek karštus patiekalus.“
„Šis aliejus tapo mūsų šeimos favoritu - net vaikai pamėgo jo švelnų skonį ir mielai valgo juo pagardintus patiekalus. Puikus pasirinkimas šeimai, ieškančiai kokybiško ir universalaus alyvuogių aliejaus kasdieniam naudojimui.“
Galbūt net nesusimąstei, bet derliaus nurinkimas taip pat prisideda prie alyvuogių aliejaus kokybės. CENTONZE ūkyje alyvuogių derlius visuomet renkamas optimaliu laiku, atsižvelgiant į veislę ir alyvmedžių giraičių aukštį.
Geriausios alyvuogės renkamos rankomis ir šaltai spaudžiamos šiuolaikiniame alyvuogių aliejaus spaudyklos ceche per keturias valandas, taip išsaugant jų šviežumą ir išskirtines savybes.
Alyvuogių aliejus išgaunamas trimis etapais: malimu, minkymu ir išgavimu. Alyvuogės pirmiausia sutrinamos plaktukine trintuve, tada minkomos iki pastos ir galiausiai apdorojamos centrifugoje (dekanteryje), kur išgaunamas aliejus. Visas procesas vyksta neviršijant 27 °C temperatūros, nes tik taip galima išgauti tikrą, šaltai spaustą alyvuogių aliejų. Po natūralaus nusistovėjimo aliejus yra filtruojamas, taip užtikrinant jo grynumą ir kokybę.
CENTONZE alyvuogių aliejaus kokybę patvirtina patikimi sertifikatai, gausūs apdovanojimai ir prizai. Įmonė turi tarptautinius BRC ir IFS gamybos procesų sertifikatus, o nepriklausomos kontrolės institucijos reguliariai tikrina gamybos vietas ir sandėliuose esančią produkciją. Griežti reikalavimai, kurie yra taikomi CENTONZE ypač tyriems alyvuogių aliejams, patvirtina jų absoliutų grynumą, autentiškumą ir kokybę, naudojant pažangią laboratorinę įrangą ir bandymus. Dėl to įmonė šiuo metu eksportuoja savo produkciją į daugiau nei 65 šalis ir yra vertinama visame pasaulyje!
Galime tik pasidžiaugti, kad šis Viduržemio jūros regiono auksas pasiekiamas ir mums Lietuvoje. LIVIN fizinėse ar elektroninėje parduotuvėje gali rasti šio ypatingo alyvuogių aliejaus ir savo patiekalus pagardinti tikru ir sodriu skoniu!