Gaivinantys vasaros gėrimai gali turėti ne tik atvėsinantį poveikį, bet taip pat gali būti naudingi tavo kūnui ir jo veiklai. Sužinok, kuo naudingi funkciniai gėrimai ir kaip juos tinkamai išsirinkti pagal savo poreikius!
Iš pirmo žvilgsnio, tai gėrimas itin keistu pavadinimu, tačiau vandens kefyras – tikra dovana tavo organizmui. Šiame švelniai rūgštaus skonio fermentuotame gėrime gausu natūralių gerųjų bakterijų (probiotikų), kurios susidaro gėrimo fermentacijos metu. Probiotikai gali padėti palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, stiprinti imuninę sistemą ir gerinti virškinimą. Šis gėrimas yra įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis, kurie yra būtini sklandžiai organizmo veiklai.
Vandens kefyrą skaniausia gerti švelniai atšaldytą – tai puikus gaivusis gėrimas bet kuriuo dienos metu. LIVIN asortimente gali rasti citrinų, pasiflorų, yuzų ir matė skonio „KULT“ prekių ženklo vandens kefyro gėrimų.
Kokosų vanduo yra turtingas natūraliais elektrolitais, tokiais kaip natris, magnis, kalcis ir fosforas. Dėl to šis gėrimas padeda atkurti skysčių pusiausvyrą po fizinio krūvio, karščio metu ar kitais atvejais, kai organizmas patiria dehidrataciją (po vėmimo ar viduriavimo). Be to, kokosų vanduo gali būti toks pat veiksmingas kaip sportiniai gėrimai, bet su mažiau kalorijų ir be pridėto cukraus.
Kokosų vanduo yra ir kalio šaltinis. Kalis padeda palaikyti normalią nervų sistemos, raumenų veiklą bei optimalų kraujospūdį. Taip pat šiame gėrime yra net 18 aminorūgščių bei antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina uždegimus organizme. Kokosų vanduo yra saugus vartoti kasdien, tačiau kaip ir bet kokį kitą maisto produktą, jį reikėtų vartoti saikingai. Jį gali gerti gryną ar pasigaminti sveikuolišką kokteilį, kaip šis:
Taip pat galima rinktis jau paruoštus „Plant Factory“ „Hydrate“ įvairių skonių gazuoto kokosų vandens gėrimus. Jie praturtinti magniu ir yra gausūs natūraliais elektrolitais, kurie padeda organizmui išsaugoti skysčių balansą.
Kombučia fermentuotos arbatos nauda gerai žinoma kiekvienam. Fermentacijos metu susidarančios gyvos gerosios bakterijos (probiotikai) stiprina žarnyno mikrobiotą, gali pagerinti virškinimą ir maistinių medžiagų įsisavinimą. Sveika žarnyno mikroflora glaudžiai susijusi su stipresniu imunitetu. Tad probiotikai, esantys kombučioje, gali skatinti imuninių ląstelių aktyvumą ir stiprinti imunitetą.
Kombučia yra natūralus antioksidantų šaltinis, ypač jei gaminama iš žaliosios arbatos. Antioksidantai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, mažina oksidacinį stresą organizme ir gali lėtinti senėjimo procesus. Kombučia arbatas galima gerti vienas švelniai atšaldžius arba gaminti gaivius nealkoholinius kokteilius.
Šie putojantys arbatos gėrimai, nors panašūs į kombučia, dažnai pasižymi švelnesniu skoniu ir yra vertinami net aukščiausios klasės restoranuose. Šie gėrimai yra puiki sveikesnė alternatyva alkoholiniams. Putojančią arbatą galima derinti su skirtingais patiekalais arba mėgautis taure jos kaip lengvu, gaiviu gėrimu.
Be to, LIVIN asortimente gali rasti ir nealkoholinių vynų, raudono, balto ar putojančio, kurie skirti vyno mėgėjams, kurie nenori ar negali vartoti alkoholio. „Thomson & Scott“ nealkoholoniai vynai gaminami tradiciniu vyndarystės būdu, o vėliau dealkolizuojami ir lengvai gazuojami. Šiems gėrimams būdingas švelnus ir subalansuotas skonis.
Šią vasarą išbandyk funkcinius gaiviuosius gėrimus ir atrask savo mėgstamiausius kartu su LIVIN!