Avižų košė be glitimo, ekologiška

325 g
3,29 €
Rasti parduotuvėje
Nemokamas pristatymas per 1-3 d.d. perkant už 19€ ir daugiau
Galimas greitasis pristatymas Vilniuje šiandien, Birželio 3 14:41 su ZITICITY
Galimas greitasis pristatymas Kaune šiandien, Birželio 3 14:41 su ZITICITY

Apie prekę

Avižų košė – puikiai dienos pradžiai. „Amisa“ avižos kruopšiai atrenkamos ir patikrinamos, o tik tuomet pateikiamos vartotojui. Kruopose minimalus kiekis glitimo. Tinka veganams.

Naudojimas: įdėkite 50 g avižų į puodą ir įpilkite 350 ml pieno arba vandens, pabarstykite žiupsneliu druskos. Virkite 4-5 minutes pastoviai maišant.

Kita informacija

Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.

Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų. Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.

Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).

Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.

Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą. Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.

Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams
- Avižinės košės paslaptys
- Avižos ir kviečiai – ne tik maistas
- Apie avižų naudą
* Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Gamintojas

„Amisa“ – tai šeimos verslas. „Amisa“ produktai skirti tiems, kurie turi ypatingų mitybos poreikių. Nepaisant to, su kokiomis maisto alergijomis ar netoleravimais susiduriate, kokių mitybos principų laikotės, SKONIS yra svarbiausias dalykas, taigi produktai „Be...“ taip pat turi būti skanūs!

Laba dažnai produktų, turinčių ženkliuką „Be...“, gamyboje naudojami įprasti ingredientai, iš jų tiesiog pašalinant glitimą perdirbimo metu. „Amisa“ nepatinka toks įsikišimas, vietoj to, jų naudojami produktai yra natūraliai neturintys glitimo, iš kurių kuriamas skaniausias maistas.

Prekės kodas: WIND1224
EAN kodas: 503272231224
Avižų košė be glitimo, ekologiška
325 g

Avižų košė be glitimo, ekologiška

3,29 €

Panašios Panašios prekės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui