Asafetida – kvapioji ferula – kvapu ir skoniu primena česnaką. Vartojama mišinyje dėl itin stipraus kvapo. Dedama į sriubas, troškinius, ankštinių patiekalus. Skonis ir kvapas labai specifiniai.
Asafetida (hing) – aromatingi augalo Ferula Asafetida šaknų sakai. Nors kvapu ir skoniu primena česnaką, bet žymiai jį pranoksta vertingomis savybėmis ir neturi neigiamo poveikio medituojant. Asafetida yra labai populiari Indijoje.
Tinka dėti į pirmuosius ir antruosius (ne saldžiuosius) patiekalus kam patinka svogūno bei česnako skonis. Dedama į ankštinių patiekalus, nes jų virškinimas dažnam nėra lengvas.
„Vandevi“ įmonė įkurta 2008 metais Indijoje, gamina ajurvedinius maisto produktus.
Sudedamosios dalys: ryžių miltai, akacijos sakai, asafetida, ciberžolė, kvietiniai miltai.
Maistinė vertė (100 g) –1245 kJ/297.5 kcal: riebalų 4 g (iš jų sočiųjų 1.4 g), angliavandenių 59.2 g (iš jų cukrų 0 g), skaidulinių medžiagų 18.4 g, baltymų 6.2 g, druskos 0.25 g.