Vegetariška lazanija be glitimo

Vegetariška lazanija be glitimo

Vegetariška lazanija be glitimo

Rimanta dalinasi lazanijos receptu:
„Iškepiau lazaniją. Skaniai valgėm ir dar liko kitam kartui. Noriu pasidžiaugti puikiu patiekalu. Nuostabu, kad kitą dieną pašildžius ji dar gardesnė. Siūlau pasigaminti visoms ir visiems. Puikūs pietūs net į darbą įsidėti.“

Reikės:
lazanijos lakštų;

įdarui:
2-3 valg. š. lydyto sviesto ghi arba aliejaus daržovėms apkepti,
nedidelio baklažano (supjaustyto lazdelėmis),
morkos (stambiai sutarkuotos),
pusės cukinijos,
pekino kopūsto kotelio (vietoj svogūnų, o jei tinka - tai galima dėti svogūną),
pievagrybių saujelės (supjaustytų lazdelėmis),
dilgėlių saujelės(jei turite),
špinatų saujelės,
vynuoginių ar kitų pomidorų,
baziliko (tinka ir šviežias, ir džiovintas);

Bešamelio padažui užpylimui:
1 arbat. š. tapijokos miltų,
1 arbat. š. ghi sviesto,
žiupsnelio ciperžolės miltelių,
2 valg. š. pieno ar grietinėlės (ar augalinio kremo),
150 g vandens,
žiupsnelio druskos ir cukraus
(padažo gamyba: vandeniui užvirus supilame skiestus topijokos miltus, beriame žiupsnelį druskos ir kitus išvardintus ingridientus).

Kepimo formelės dugną išklojame sausais lazanijos lakštais. Jei reikia, perlaužiame. Visas daržoves trumpai apkepame su ghi sviestu. Baklažaną labai tinka apkepti vieną su „Kitchen King“ prieskoniais, o cukiniją, morką ir pekino kopūstą tinka gardinti asafetida, pipirais ar kitais pamėgtais prieskoniais. Pievagrybius trumpai apkepant galima pagardinti su „Garam Masala“ prieskonių mišiniu. Dilgėles nuplikome, špinatus suplėšome.

Sluoksniuojame:
sausas lazanijos lakštas, trumpai pakepintos daržovės, pvz., morkos su pekino kopūstu, vėl lazanijos lakštas. Toliau apkepti grybai, lakštas ir vėl cukinija perklota dilgelėm. Ir taip toliau. Viršutinį sluoksnį dedame daržovių ir viską užpilame prieš tai pagamintu padažu. Jei norisi, baigiant kepti galima apibarstyti tarkuotu sūriu.

Kepame 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Galima improvizuoti su ingredientais. Čia kaip su pica: ką turi, tą dedi. Sluoksniuoti galima ir iš tų pačių daržovių.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui