Avižų sėlenos, biodinaminės

300 g
3,58 €
Rasti parduotuvėje
Nemokamas pristatymas visoje Lietuvoje per 1-3 d.d. perkant už 21€ ir daugiau
Galimas greitasis pristatymas Vilniuje rytoj, Spalio 29 12:00 su ZITICITY
Galimas greitasis pristatymas Kaune rytoj, Spalio 29 12:00 su ZITICITY

Apie prekę

„Bauck Hof“ avižų sėlenos iš biodinaminių ūkių. Turi daug skaidulinių medžiagų, fosforo, magnio, geležies, cinko, vitamino B1. Baltymų šaltinis. Mažai cukrų, labai mažai druskos. Tinka veganams.

Sėlenos visada buvo svarbi mūsų mitybos dalis. Šiandien jos vertinamos ypač, nes mes dažnai kenčiame nuo streso, judėjimo trūkumo ir neteisingos mitybos. Avižų sėlenos gali pagerinti mitybos racioną, kuriame trūksta skaidulinių medžiagų. Jos yra palyginus nekaloringos ir be cholesterolio. Sėlenos yra sotus maistas.

Avižų sėlenos yra turtingos netirpių skaidulų beta gliukanų: 2 porcijos arba 6 valgomi šaukštai (40 g) avižų sėlenų turi 3 g avižų beta gliukanų. Beta gliukanai padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamam efektui pasiekti per dieną reikia suvalgyti bent 3 gramus beta gliukanų iš avižų, avižų sėlenų, miežių, miežių sėlenų ar šių beta gliukanų mišinių. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Tinka dėti į sausus pusryčius, jogurtus, salotas, sriubas, varškę ir kitus patiekalus.
Rekomenduojama suvartoti 3-6 valgomuosius šaukštus avižų sėlenų per dieną. Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad būtina gerti pakankamai skysčių.

Produkto sudėtyje gali būti glitimo turinčių javų, riešutų, sezamo pėdsakų.

Kita informacija

Receptas (2 asmenims)
Kreminė avižų ir morkų sriuba
Reikės: 3 vidutinio dydžio morkos, 3 cm šviežio imbiero, 2 valg. š. sviesto arba aliejaus, 4 valg. š. avižų sėlenų, 750 ml karšto vandens, 1 arb. š. druskos, 1 žiupsnelis kajeno pipirų.
Paruošimas: Nuplauti ir nuskusti morkas, sutarkuoti stambia tarka. Nulupti imbierą ir smulkiai sutarkuoti. Morkas ir imbierą trumpai pakepinti karštuose riebaluose, pridėti avižų sėlenų ir užpilti karštu vandeniu. Pagardinti druska ir kajeno pipirais, pavirti 5 min. ir sutrinti blenderiu.
Labai skanu sriubą prieš serviravimą pagardinti razinomis arba apelsinų gabalėliais.

Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.

Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų. Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.

Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).

Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.

Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą. Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.

Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams
- Avižinės košės paslaptys
- Avižos ir kviečiai – ne tik maistas
- Apie avižų naudą
* Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Gamintojas

„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.

Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.

Prekės ženklo šalis:
Vokietija
Prekės kodas: GAR154
EAN kodas: 401563784029
Avižų sėlenos, biodinaminės
300 g

Avižų sėlenos, biodinaminės

3,58 €

Panašios Panašios prekės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui