Rūšinė ekologiška kakava „Arhuaco Kolumbien“.
Po šimtmečių išstūmimo „Arhuaco“ tauta grįžta į savo žemę ir vėl augina kakavą – ne kaip prekę, o kaip šventą vertybę.
Kakava auginama biologiškai įvairiuose mišriuose miško ūkiuose, kurie atkuria natūralią ekosistemą ir padeda regeneruoti dirvožemį, vandenį ir klimatą.
🩷Kiekvienas žingsnis – nuo daigo iki derliaus – turi ritualinę reikšmę. Ši kakava yra ne tik ekologiška, bet ir ceremoninė.
Skonio natos: prieskonių, salyklo, riešutų. Be pridėto cukraus. Tinka veganams.
Paruošimas (1 dideliam puodeliui).
1. Pradėkite nuo 100 ml šalto skysčio (rekomenduojame baristos tipo augalinį gėrimą) ąsotyje.
2. Įpilkite 200 ml verdančio karšto vandens, kad pasiektumėte idealią temperatūrą.
3. Į skystį įdėkite 7-10 kakavos gabalėlių (10-15 g).
4. Jeigu norite, galite pagardinti prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, aitrioji paprika arba vanilė.
5. Plakite naudodami rankinį pieno plakiklį, kol mišinys taps tirštas ir kreminis.
6. Mėgaukitės!
Moruga – tai mažas kaimelis Trinidade ir Tobage. Pirmąjį tikrą gryną kakavos puodelį „Moruga Cacao“ įkūrėjas Jonas paragavo būtent iš Morugos. Sužavėtas šio išskirtinio skonio, Jonas nusprendė pasidalinti grynos kakavos malonumu su pasauliu ir pradėti atradimų kelionę su „Moruga Cacao“.
„Moruga Cacao“ siekia atrasti ir išsaugoti įvairių specialių kakavos veislių įvairovę. Tai darydami, jie sutelkia dėmesį į tvarumą ir skaidrumą per visą tiekimo grandinę.
Sudedamosios dalys: ekologiška kakavos masė 100%. Ne ES žemės ūkis.
Maistinė vertė (100 g) – 2539 kJ/616 kcal: riebalų 55 g (iš jų sočiųjų 34 g), angliavandenių 9 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 11 g, druskos 0.03 g.