Speltos miltų blynai su keptais obuoliais
Reikės (1 porcijai):
- 1 puodelio (100 g) speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. obuolių acto
- 1 puodelio (240 ml) augalinio pieno
- 2 v.š. kokosų aliejaus
- 1 obuolio
- 2 v.š. vandens
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kokosų žiedų cukraus (arba paprasto cukraus)
- 3 v.š. sojų (ar kito) jogurto
- 5-6 lašų „Moruga Cacao“ kakavos, stambiai sukapotos
GAMINIMAS
- 1. Dubenyje sumaišyk speltos miltus, kepimo miltelius ir obuolių actą.
- 2. Atsargiai įmaišyk augalinį pieną. Palik trumpam pastovėti.
- 3. Tuo tarpu supjaustyk obuolį mažais gabalėliais ir sudėk juos į keptuvę su vandeniu. Kaitink, kol obuoliai suminkštės.
- 4. Įdėk cinamono ir kokosų cukraus (ar kito saldiklio), išmaišyk, kad tolygiai pasiskirstytų. Uždenk ir kepk pamaišant, kol obuolio gabaliukai karamelizuosis ir lengvai paruduos.
- 5. Keptuvėje ištirpink kokosų aliejų ir suformuok blynelius.
- 6. Kepk blynus, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
- 7. Patiek lėkštėje, pagardink sojų (ar kitu) jogurtu, obuolių gabalėliais ir „Moruga Cacao“ kakavos lašeliais.
Recepto šaltinis: morugacacao.com