Ekologiškos spindulinės pupuolės (lot. Vigna radiata) arba mung dalas – smulkios, žalios, švelnaus skonio, neskaldytos. Tinka sriuboms ir troškiniams gaminti, taip pat labai lengva sudaiginti. Turi daug baltymų.
Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Sudėtyje gali būti sojų produktų pėdsakų.
Paruošimas: mirkyti apie 4–8 val., virti apie 45 min., proporcija su vandeniu 1:3.
Šios spindulinės pupuolės tinkamos daiginimui (daigelių nuotrauka kairėje). Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 8–12 valandų, sudygsta per 1–2 dienas. Sudaigintas galima valgyti žalias arba trumpai pakepinti. Labai skanu dėti į salotas, ant sumuštinių ar į sriubą bei troškinį baigiant virti. Skanesnės daigintos tamsoje.
Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.