Juodųjų ryžių makaronai su sojų pupelėmis edamame ir halloumi sūriu

Juodųjų ryžių makaronai su sojų pupelėmis edamame ir halloumi sūriu

Juodųjų ryžių makaronai su sojų pupelėmis edamame ir halloumi sūriu

Reikės (dviem porcijom):
200 g juodųjų ryžių makaronų,
1 pakelio halloumi sūrio (vietoj jo galima dėti tofu, panyrą ar kokį kitą kietą sūrį, kurį galima apkepti),
1 saujos šviežių sojų pupelių edamame (vietoj jų tinka daigintos spindulinės pupuolės),
po nedidelį gabalėlį cukinijos, baklažano ir brokolio (tinka ir kitos turimos daržovės),
sojų padažo SHOYU,
1 saujos šviežių špinatų,
1 saujelės svogūnų laiškų,
2 skiltelių česnako,
druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių,
lydyto sviesto ghee arba aliejaus kepimui.

Keptuvėje pakepinti sojų pupeles, pjaustytą cukiniją, baklažaną, dėti smulkintą česnaką, mėgstamas žoleles ir smulkintus svogūnų laiškus. Viską apšlakstyti shoyu padažu. Kol daržovės kepa, kitoje keptuvėje atskirai pakepti halloumi sūrį, pjaustytą riekelėmis. Daržovėms iškepus dėti virtus makaronus, pabaigoje įmaišyti špinatus, patiekti su keptu halloumi sūriu. Skanaus!

Recepto autorė Irena Laužaitytė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui