Cukinijų „makaronai“ su daigintom spindulinėm pupuolėm

Cukinijų „makaronai“ su daigintom spindulinėm pupuolėm

Cukinijų „makaronai“ su daigintom spindulinėm pupuolėm

Cukinijos, supjaustytos pjaustykle ir pamarinuotos 30-60 minučių su druska ir citrinos sultimis (100 ml vandens, šaukštelis himalajų druskos, 3 šaukštai citrinos sulčių), atrodo kaip makaronų lakštiniai.

Reikia:
1 cukinijos,
1/4 raudonos paprikos,
1/2 stiklinės anakardžių riešutų,
1/2 stiklinės moliūgų sėklų,
100 g daigintų spindulinių pupuolių (sudygsta per parą),
po žiupsnelį ciberžolės, kajeno pipirų, imbiero, kumino prieskonių.

Cukiniją ir papriką supjaustyti pjaustykle juostelėmis ir palikti pasimarinuoti. Anakardžius ir moliūgų sėklas nuplauti ir taip pat pamerkti kambario temperatūros vandenyje apie 30 min. Nupylus vandenį sumalti riešutus su moliūgų sėklomis maisto smulkintuvu.

Į didesnį indą dėti pamarinuotas cukinijas ir paprikas, užberti sudygusias pupuoles, riešutų/moliūgų mišinį ir prieskonius. Viską atsargiai sumaišyti ir jau galima valgyti. Gaunasi labai sotus ir sveikas patiekalas. Skonį galima keisti pagal save pridedant kitų daržovių, prieskonių, sėklų ir pan.

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui