5 ingredientų nekeptas, žaliavalgiškas trupininis pyragas su datulėmis

5 ingredientų nekeptas, žaliavalgiškas trupininis pyragas su datulėmis

5 ingredientų nekeptas, žaliavalgiškas trupininis pyragas su datulėmis

Nekeptas pyragas be miltų, be cukraus, be kiaušinių ir net be glitimo, jei naudosite beglitiminius avižinius dribsnius. Veganiškas ir žaliavalgiškas. Be viso to, kaip teigia recepto autorė Ieva savo tinklaraštyje „every special day”, šis pyragas tikrai patiks ne tik žaliavalgiams, veganams ar vegetarams, bet ir visavalgiams žmonėms. Patikrinta per praktiką, pyragas bus tiesiog nušluotas nuo stalo. Jis puikiai tiks iškyloms, neštis į gimtadienį ar suneštinius pietus.

„Tešlai” reikės:
1.5 puodelio migdolų,
1.5 puodelio įprastinių (ne greito paruošimo) avižinių dribsnių,
1/2 šaukštelio druskos,
10 stambiai kapotų datulių be kauliukų,
1/4 puodelio kokosų aliejaus (būtina naudoti kokosų aliejų, nes pyragą reikės stingdyti šaldytuve, o šis aliejus padės jam išlaikyti formą);

Datulių „uogienei”:
2.5 - 3 puodelių stambiai kapotų datulių be kauliukų,
1/2 puodelio vandens,
(jei norite ryškesnės uogieniškos spalvos, dėkite porą šaukštų burokėlių sulčių, bet tai visai nebūtina, skonio nekeičia).

Gaminimas:

1. Išklokite stačiakampę arba kvadratinę formą (maždaug 20 x 20 cm dydžio) kepimo popieriumi, klokite skersai ir išilgai, kad visi kraštai būtų padengti. Virtuviniame kombaine su „S” formos peiliuku susmulkinkite pirmiausia migdolus, avižinius dribsnius ir žiupsnelį druskos, o tada įmeskite 10 sukapotų datulių. Ištirpdykite kokosų aliejų ir supilkite į „tešlą”. Smulkinkite toliau, kol trupinėliai taps lipnūs. Jei „tešla” gavosi sausoka - įpilkite dar truputėlį aliejaus. O jau tada, pasilikę puodelį trupinių pabarstymui, viską suberkite į formą ir stipriai spausdami suformuokite pagrindą.

2. Toliau gaminkite datulių „uogienę”. Susmulkinkite (vėlgi virtuvinio kombaino pagalba) datules su vandeniu. Jums gali tekti sustoti ir nukrapšyti datules nuo kombaino kraštų. Jei sunkiai smulkinasi - galite įpilti dar šiek tiek vandens, bet nepadauginkite, „uogienė” turi būti tiršta, ne vandeninga. Kai masė taps daugiau mažiau vienalytė - gražiai išklokite ją ant „tešlos” pagrindo.

3. Pabarstykite atidėtais trupinėliais ir įdėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (geriausia jį ten palikti per naktį). Supjaustykite ir skanaukite. Jei pyrago liks, galite laikyti jį šaldytuve arba šaldiklyje. Skanaus.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui