Aviečių ir anakardžių riešutų pyragas
Pagrindui:
- 350 g „Rapunzel“ datulių be kauliukų
- 250 g lazdyno riešutų
- 50 g avižų dribsnių (smulkių)
- 2 a.š. „Rapunzel“ kokosų aliejaus
Viršui:
- 400 g Rapunzel neskrudintų anakardžių
- 3 citrinų sulčių
- ¼ a.š. burboninės vanilės miltelių
- 150 g „Rapunzel“ kokosų aliejaus (šalto spaudimo)
- 150 g klevų sirupo
- 150 g šviežių (arba šaldytų) aviečių
Papuošimui:
- 2 v.š. lazdyno riešutų, kapotų
- Šviežių uogų
GAMINIMAS:
- 1. Anakardžius mirkyk per naktį arba užpilk karštu vandeniu ir palaikyk apie 2 valandas.
- 2. Datules užpilk karštu vandeniu ir palaikyk apie 10 minučių (jei labai sausos – šiek tiek ilgiau).
- 3. Lazdyno riešutus paskrudink, kad nusiimtų luobelė. Juos sumalk kartu su datulėmis ir 2 v.š. kokosų aliejaus virtuviniu kombainu, kol susidarys vientisa masė.
- 4. Tešlą tolygiai paskleisk kepimo formoje ir įdėk į šaldiklį.
- 5. Anakardžius nusausink ir plak trintuvu arba kombainu kartu su citrinų sultimis, kokosų aliejumi, klevų sirupu, vanilės milteliais bei uogomis, kol gausi vientisą, glotnią masę.
- 6. Anakardžių kremą paskleisk ant pyrago pagrindo, papuošk kapotais lazdyno riešutais ir uogomis.
- 7. Pyragą sudėk į šaldiklį maždaug 3 valandoms, kol sustings.
Šaltinis: Rapunzel.de