Aviečių ir anakardžių riešutų pyragas

Aviečių ir anakardžių riešutų pyragas

Aviečių ir anakardžių riešutų pyragas

Pagrindui:

  • 350 g „Rapunzel“ datulių be kauliukų
  • 250 g lazdyno riešutų
  • 50 g avižų dribsnių (smulkių)
  • 2 a.š. „Rapunzel“ kokosų aliejaus

Viršui:

  • 400 g Rapunzel neskrudintų anakardžių
  • 3 citrinų sulčių
  • ¼ a.š. burboninės vanilės miltelių
  • 150 g „Rapunzel“ kokosų aliejaus (šalto spaudimo)
  • 150 g klevų sirupo 
  • 150 g šviežių (arba šaldytų) aviečių

Papuošimui:

  • 2 v.š. lazdyno riešutų, kapotų
  • Šviežių uogų

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Anakardžius mirkyk per naktį arba užpilk karštu vandeniu ir palaikyk apie 2 valandas.
  2. 2. Datules užpilk karštu vandeniu ir palaikyk apie 10 minučių (jei labai sausos – šiek tiek ilgiau).
  3. 3. Lazdyno riešutus paskrudink, kad nusiimtų luobelė. Juos sumalk kartu su datulėmis ir 2 v.š. kokosų aliejaus virtuviniu kombainu, kol susidarys vientisa masė.
  4. 4. Tešlą tolygiai paskleisk kepimo formoje ir įdėk į šaldiklį.
  5. 5. Anakardžius nusausink ir plak trintuvu arba kombainu kartu su citrinų sultimis, kokosų aliejumi, klevų sirupu, vanilės milteliais bei uogomis, kol gausi vientisą, glotnią masę.
  6. 6. Anakardžių kremą paskleisk ant pyrago pagrindo, papuošk kapotais lazdyno riešutais ir uogomis.
  7. 7. Pyragą sudėk į šaldiklį maždaug 3 valandoms, kol sustings.

Šaltinis: Rapunzel.de

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui