Azijietiška vieno puodo moliūgų ir vištienos sriuba su ryžių makaronais
Reikės:
- 400-500 g vištienos filė (naudojau vidines filė, bet tinka ir krūtinėlė, perpjauta į 2-3 dalis)
- 400 g moliūgo, nulupto ir be sėklų (man skaniausia su muskatiniu arba sviestiniu)
- 1 l vištienos sultinio (arba vandens)
- 400 ml kokosų pieno (pilno riebumo, naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 200 g ryžių makaronų (naudojau „Clearspring“ ekologiškus rudųjų ryžių makaronus)
- 1 svogūno
- saujos džiovintų šitakio grybų (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Clearspring“ ekologiškus)
- 2 skiltelių česnako
- 1 v.š. šviežios tarkuotos imbiero šaknies
- 0.5 šviežios aitriosios paprikos (arba 0.5 a. š. čili dribsnių)
- 3 v. š. sojų padažo (arba pagal skonį, naudojau „Clearspring“ ekologišką švelnų TAMARI sojų padažą)
- 1.5 v. š. ryžių acto (arba pagal skonį, naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 1.5 v. š. skrudinto sezamų aliejaus (+ šiek tiek patiekiant, naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 2 a.š. raudonos kario pastos (naudojau „TerraSana“ ekologišką)
- 1 v. š. kokosų aliejaus kepimui (naudojau „Bio Planete“ ekologišką)
- saujos šviežių kalendrų ar mėtų patiekiant
GAMINIMAS:
-
1. Pasiruošiu ingredientus: shiitake grybus, jei spėju, pamirkau šaltame vandenyje 20-30 min. iki gaminant, bet, jei laiko nėra, gaminu tiesiog su džiovintais. Svogūną smulkiai supjaustau, česnaką ir aitriąją papriką smulkiai sukapoju, imbiero šaknį nusilupu.

- 2. Dideliame puode įkaitinu kokosų aliejų. Dedu svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Maišydama pakepinu 2-3 min. Įtarkuoju imbiero šaknį ir maišydama pakepinu apie 1 min. Dedu shiitake grybus, raudoną kario pastą ir maišydama pakepinu dar apie 1 min. (iki pasklinda malonus kvapas).

- 3. Moliūgą supjaustau 2-3 cm skersmens kubeliais ir dedu į puodą drauge su vištiena ir sultiniu.

- 4. Užvirinu ant didesnės kaitros, tada uždengiu puodą dangčiu, kaitrą sumažinu ir verdu apie 10 min. (iki vištiena išvirs, o moliūgai truputį suminkštės, bet dar laikys formą).
- 5. Vištieną ir shiitake grybus išgriebiu. Vištieną suplėšau šakute, o grybus supjaustau plonomis riekelėmis. Grąžinu į puodą.

- 6. Į puodą supilu kokoso pieną, sojos padažą ir ryžių actą. Dedu ryžių makaronus. Viską išmaišau ir vėl pakaitinu iki beveik užverda, tada kaitrą išjungiu, įmaišau skrudintų sezamų aliejų ir uždengus palieku pastovėti apie 10 min (arba iki makaronai suminkštėja).

- 7. Dedu sriubą į lėkštes. Patiekiant pašlakstau trupučiu skrudintų sezamų aliejaus ir pabarstau šviežiomis kalendromis (arba mėtomis).
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.