Reikės:
1/2 stiklinės* bolivinių balandų dribsnių,
1/2 stiklinės migdolų dribsnių,
1/4 stiklinės moliūgų sėklų,
1/2 stiklinės avižnių dribsnių,
1 kiaušinio, suplakto,
1+1/4 stiklinės susmulkintų džiovintų abrikosų (185 g),
1/2 stiklinės kokosų drožlių,
1/2 stiklinės pilno grūdo speltos miltų,
1/2 stiklinės augalinio (arba riešutų) aliejaus,
3/4 stiklinės klevų sirupo,
1 šaukštelio cinamono.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą 20X30 cm išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite bolivinių balandų dribsnius, migdolus, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius, išberkite į skardą ir kepkite orkaitėje 10 min., kartais pamaišydami.
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, suberkite džiovintus abrikosus, kokosų drožles, speltos miltus, supilkite aliejų, klevų sirupą, suberkite apskrudintus dribsnius ir viską išmaišykite. Sukrėskite masę į tą pačią skardą, sulyginkite ir suspauskite paviršių. Kepkite 40 minučių, tada dar palikite orkaitėje 10 minučių, paskui pilnai atvėsinkite ir supjaustykite batonėliais.
*Stiklinė - 250ml