Beigeliai be glitimo su ryžių miltais
8 beigeliams reikės:
Tešlai:
- 360 g „Bauck Mühle“ pilno grūdo ryžių miltų
- 60 g „Bauck Mühle“ kukurūzų krakmolo
- 30 g grikių arba migdolų miltų
- (arba galima naudoti 450 g „Bauck Mühle“ universalų miltų mišinį be glitimo)
- 1 šaukšto sėlenų
- 60 g minkšto sviesto
- 300 ml drungno vandens
- 15 g šviežių mielių arba 2 a.š. sausų mielių
- 1 a.š. druskos
Virimui:
- 3 litrų vandens
- šiek tiek cukraus
Beigelių viršui:
- šviesių ir juodųjų sezamo sėklų
- traškių kepintų svogūnų
- 1 kiaušinio trynio
- 2 šaukštų vandens
GAMINIMAS
- 1. Mieles ištirpink drungname vandenyje (300 ml). Sausus ingredientus sumaišyk dubenyje. Į juos sudėk sviestą ir ištirpintas mieles, tada viską gerai išminkyk iki vientisos tešlos. Dubenį uždenk drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palik šiltoje vietoje 30 minučių, kad tešla pakiltų.
- 2. Po pakilimo tešlą padalyk į aštuonias vienodo dydžio dalis ir suformuok beigelius ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Leisk jiems dar 10 minučių pastovėti.
- 3. Tuo metu platų puodą pripildyk trimis litrais vandens, įdėk šiek tiek cukraus ir užvirink, bet neleisk smarkiai virti – vanduo turi tik švelniai kunkuliuoti.
- 4. Atsargiai sudėk 3–4 beigelius į puodą ir apvirk po 20 sekundžių iš kiekvienos pusės. Ištrauk kiaurasamčiu, gerai nuvarvink ir dėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį pakartok su likusiais beigeliais.
- 5. Orkaitę įkaitink iki 180°C (viršus/ apačia). Kiaušinio trynį sumaišyk su 2 šaukštais vandens ir aptepk beigelius. Pabarstyk sezamų mišiniu. Kepk 20–25 minutes.
Šaltinis: https://www.bauck.de/rezepte/detail/glutenfreie-ny-style-bagels-mit-reismehl/