Beigeliai be glitimo su ryžių miltais

Beigeliai be glitimo su ryžių miltais

Beigeliai be glitimo su ryžių miltais

8 beigeliams reikės:

 

Tešlai:

  • 360 g „Bauck Mühle“ pilno grūdo ryžių miltų
  • 60 g „Bauck Mühle“ kukurūzų krakmolo
  • 30 g grikių arba migdolų miltų
  • (arba galima naudoti 450 g „Bauck Mühle“ universalų miltų mišinį be glitimo)
  • 1 šaukšto sėlenų
  • 60 g minkšto sviesto
  • 300 ml drungno vandens
  • 15 g šviežių mielių arba 2 a.š. sausų mielių
  • 1 a.š. druskos

Virimui:

  • 3 litrų vandens
  • šiek tiek cukraus

Beigelių viršui:

  • šviesių ir juodųjų sezamo sėklų
  • traškių kepintų svogūnų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 šaukštų vandens

 

GAMINIMAS

  1. 1. Mieles ištirpink drungname vandenyje (300 ml). Sausus ingredientus sumaišyk dubenyje. Į juos sudėk sviestą ir ištirpintas mieles, tada viską gerai išminkyk iki vientisos tešlos. Dubenį uždenk drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palik šiltoje vietoje 30 minučių, kad tešla pakiltų.
  2. 2. Po pakilimo tešlą padalyk į aštuonias vienodo dydžio dalis ir suformuok beigelius ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Leisk jiems dar 10 minučių pastovėti.
  3. 3. Tuo metu platų puodą pripildyk trimis litrais vandens, įdėk šiek tiek cukraus ir užvirink, bet neleisk smarkiai virti – vanduo turi tik švelniai kunkuliuoti.
  4. 4. Atsargiai sudėk 3–4 beigelius į puodą ir apvirk po 20 sekundžių iš kiekvienos pusės. Ištrauk kiaurasamčiu, gerai nuvarvink ir dėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį pakartok su likusiais beigeliais.
  5. 5. Orkaitę įkaitink iki 180°C (viršus/ apačia). Kiaušinio trynį sumaišyk su 2 šaukštais vandens ir aptepk beigelius. Pabarstyk sezamų mišiniu. Kepk 20–25 minutes.

Šaltinis: https://www.bauck.de/rezepte/detail/glutenfreie-ny-style-bagels-mit-reismehl/ 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui