Velingtono pyragas su špinatais ir pievagrybiais

Velingtono pyragas su špinatais ir pievagrybiais

Velingtono pyragas su špinatais ir pievagrybiais

Reikės:
450 g špinatų
50 g ghee sviesto
1 v. š. aliejaus
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
500 g pievagrybių
150 g graikinių riešutų
200 g šilkinio tofu
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
druskos ir pipirų
1 nedidelio kiaušinio

1. Špinatus užpilame verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikome ir gerai nusausiname. Smulkiai supjaustome ir atidedame į šalį.
2. Didelėje keptuvėje įkaitiname sviestą su aliejumi. Suberiame smulkintus svogūnus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame česnakus ir pjaustytus pievagrybius. Apibarstome druska, pipirais. Kepame apie 5 minutes, kol grybai suminkštės.
3. Keptuvę nuimame nuo kaitros, sudedame smulkintus graikinius riešutus ir paliekame atvėsti.
4. Sudedame atvėsintą grybų mišinį į didelį dubenį ir sumaišome su špinatais bei šilkiniu tofu. Ant stalo patiesiame didelį lakštą maistinės plėvelės. Sudedame gautą masę per vidurį ir suformuojame 26 cm ilgio cilindrą. Gerai suspaudžiame kraštus. Dedame į šaldytuvą 1 valandai, kol sutvirtės.
5. Orkaitę įkaitiname iki 200ºC temperatūros. Darbinį paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame tešlą į 34 x 28 cm stačiakampį. Ant viršaus uždedame suformuotą įdaro cilindrą, išpakuojame iš maistinės plėvelės.
6. Kiaušinį išplakame ir ištepame tešlos kraštus. Atsargiai įdarą kartu su tešla susukame į cilindrą. Tešlos šonus užlankstome, kad išeitų dailus suktinis. Dedame į kepimo indą ir aptepame likusiu kiaušinio plakiniu.
7. Iš likusios tešlos išpjaustome norimus papuošimus.
8. Kepame apie 40 minučių 200ºC temperatūroje, kol gražiai pagels.
9. Atvėsiname 10 minučių ir patiekiame.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui