Vištienos pyragas su daržovėmis ir kokosų pienu
Pyragui reikės:
Įdarui:
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 1 saliero stiebo
- 300 g vištienos
- 200 ml kokoso pieno
- 150 ml daržovių „Alce Nero“ sultinio
- 1 šaukšto kvietinių „Alce Nero“ miltų
- 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- 1 laimo žievelės
- 1 laimo sulčių
Tešlai:
- 125 g „Alce Nero“ miltų
- 140 g šalto sviesto
- 70 ml labai šalto vandens
- žiupsnelio druskos
Įdaro gaminimas:
-
1. Keptuvėje, kuri tinkama kepti ir orkaitėje, pakepink supjaustytus svogūnus, morkas, česnaką ir saliero stiebą.
-
2. Supilk sultinį ant daržovių ir puse jo nugarink, tada dėk miltus ir rūkytą papriką, išmaišyk.
-
3. Į keptuvę kartu su kitais ingredientais pilk kokoso pieną, tarkuok laimo žievelę ir įspausk laimo sultis.
-
4. Dėk keptą vištieną (naudok smulkiais gabaliukais supjaustytą, druska ir rūkyta paprika pagardintą vištienos šlaunelių mėsą, apkeptą karšto oro gruzdintuvėje arba keptuvėje) ir viską pakaitink iki masei tampant tirštai.
Tešlos gaminimas:
- 1. Persijotus miltus sumaišyk su druska, šaltą sviestą supjaustyk kubeliais ir sudėk į miltus.

- 2. Lengvai kapok tešlą, kol sviestas susitrins su miltais.
- 3. Padaryk duobutę trupinių viduryje, supilk šaltą vandenį. Purenant šakute išmaišyk tešlą taip, kad vanduo tolygiai pasiskirstytų.
- 4. Delnais suformuok tešlą į kvadratą, suspaustą tešlą iškočiok į stačiakampį.
- 5. Apatinę tešlos dalį užlenk į vidų, tada viršutinę užlenk ant jos. Iškočiok ir pakartok 6 kartus. Jei tešla limpa, trumpai atvėsink šaldiklyje.
- 6. Ant keptuvės su paruoštu pyrago įdaru uždėk iškočiotą tešlą. Tešlos perteklių nupjauk.

- 7. Pyrago tešlą aptepk kiaušinio plakiniu ir kepk orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje su vėjelio funkcija 30 min.

Recepto autorius: Martynas Lavickas