Burokėlių – žirnių „plovas“ arba karšta mišrainė

Burokėlių – žirnių „plovas“ arba karšta mišrainė

Burokėlių – žirnių „plovas“ arba karšta mišrainė

Reikės:
3 burokėlių (išvirtų)
3 puod. virtų žirnių,
1 a. š. himalajų druskos
1 a. š. pipirų
3 cm poro
1 puod. ekologiškų avižų dribsnių
1 v. š. aliejaus kepimui
nebūtina – 2 v. š. sumaltų linų sėmenų

Burokėlius sutarkuoti. Žirnius susmulkinti smulkintuvu. Porus susmulkinti. Į įkaitusią su aliejumi keptuvę berti porus ir pašildyti minutę. Taip pat į keptuvę sudėti burokėlius ir kepinti, kol iš jų išgaruos vanduo. Tada suberti žirnius ir išmaišyti. Berti maltus linų sėmenis, pipirus, druską, avižų dribsnius ir vėl gerai išmaišyti. Palaikyti kelias minutes išjungus keptuvę, bet palikus ją ten pat šiltai bei uždengtą dangčiu. Skanaus!

Receptas iš www.veganpipiras.lt

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui