Citrininiai blyneliai su burnočiais ir jogurtu

Citrininiai blyneliai su burnočiais ir jogurtu

Citrininiai blyneliai su burnočiais ir jogurtu

Reikės (4 asmenims):
1.5 stiklinės (180 g) kvietinių miltų (tiks ir rupūs kvietiniai miltai),
0.5 stiklinės (60 g) speltų miltų (jei neturite, pakeiskite šiuos miltus kvietiniais),
1.5 arb. š. kepimo miltelių,
0.5 arb. š. valgomosios sodos miltelių,
žiupsnelio druskos,
1.5 stiklinės natūralaus lieso jogurto arba kefyro,
3 kiaušinių, lengvai išplaktų,
2 valg. š. rudojo cukraus arba medaus (plius dar šiek tiek patiekimui),
0.25 stiklinės (apie 4 šaukštai) geros kokybės alyvuogių aliejaus (arba kitokio augalinio aliejaus),
1-2 citrinų nutarkuotos žievelės,
1 stiklinės virtų burnočių (amaranth) kruopų.

Pasigaminkite tešlą (kuri turės pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje arba pernakt šaldytuve):
Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius, sodos miltelius, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite jogurtą (kefyrą), kiaušinius, cukrų (arba medų), aliejų ir citrinų žieveles. Birių produktų dubenyje padarykite įdubą ir į ją supilkite skystų produktų mišinį ir lengvai viską išmaišykite – tik tiek, kad susimaišytų ingredientai, nepergyvenkite, jei liks gumulėlių. Pabaigoje supilkite virtus burnočius (jei jie pernelyg sulipę, lengvai pakedenkite juos šakute), ir viską dar kartą lengvai sumaišykite (tik nepermaišykite!!). Palikite pastovėti.

Blynelių kepimas:
Pirmiausia įjunkite orkaitę ir nustatykite 95ºC temperatūrą. Orkaitės viduryje įdėkite groteles, o po apačia – kepimo skardą. Šios grotelės bus reikalingos iškepusiems blyneliams laikyti, kol kiti keps, kad šie neatvėstų ir išliktų purūs. Kepimo skarda – tam, kad koks netyčia iškritęs blynelis nenugarmėtų į orkaitės dugną.

Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite, naudokite keptuvę su grublėtu dugnu – griddle pan). Galite truputį patepti aliejumi (kadangi aliejaus pylėte į tešlą, blyneliai neturėtų prilipti). Kepkite norimo dydžio blynelius po minutę-dvi iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos, bet išliks minkšti ir purūs. Iškepusius dėkite ant grotelių (tik ne vienas ant kito!) orkaitėje.

Patiekite su medumi, vaisiais, jogurtu arba klevų sirupu.

Receptas iš tinklaraščio „Nidos receptai“

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui