Reikės:
1 stiklinės kukurūzų kruopų,
1 stiklinės vandens,
1.5 stiklinės „Rinatura“ sojų gabaliukų,
po 2 v. š. sezamų, saulėgrąžų, moliūgų, linų sėklų,
Himalajų druskos,
prieskonių: ciberžolės, kalendros, muskato ar kitokių mėgstamų,
5-7 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,
aliejaus kepimui.
Kukurūzų kruopas nuplauti ir pamirkyti apie 4 val. Galima ir iš karto virti, bet ilgiau truks. Nupilti vandenį, kuriame kruopos mirko, ir užpilti stikline virinto karšto vandens bei energingai maišant virti ant mažos ugnies, kol pasidarys sunku maišyti. Kai kruopos jau minkštos, nukelti nuo viryklės ir leisti atvėsti. Košę patogu išsivirti iš vakaro, o maltinius ruošti kitą dieną.
Džiovintus pomidorus užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų. Sėklas sumalti kavamale ar kitokiu smulkintuvu. Sojų gabalėlius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikti brinkti kaip ir pomidorus. Maždaug už 1-2 val. nusunkti ir dėti į maisto smulkintuvą. Sumalti tiek, kad liktų smulkūs gabalėliai.
Į didesnį indą sudėti kruopas, maltas sėklas, soją su pomidorais, pridėti šiek tiek druskos, prieskonių, gerai išmaišyti šaukštu ar elektriniu maišytuvu. Turi gautis tiršta, formą laikanti masė. Jei ji per skysta, įmaišyti ryžių ar avinžirnių miltų.
Rankas suvilgyti aliejumi, formuoti maltinius ir apkepti, kol apskrus. Patiekti su garstyčių padažu ir daržovėmis.
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.