Lazanija su sojų mėsa ir daržovėmis

Lazanija su sojų mėsa ir daržovėmis

Lazanija su sojų mėsa ir daržovėmis

Reikės:
makaronų lakštų su špinatais lazanijai (apie 12);

Bologneze padažui:
3 v. š. aliejaus,
200 g sojų mėsos,
2 kubelių daržovių sultinio,
2 didelių svogūnų,
4 skiltelių česnako,
2 didelių morkų,
2 paprikų,
2 saliero lapkočių,
1 a. š. maltų kuminų,
1 a. š. raudonėlių,
1 a. š. bazilikų,
1 a. š. maltos kalendros,
2 lauro lapų,
100 ml raudonojo vyno
1 litro konservuotų pomidorų be odelių,
3 v. š. pomidorų padažo,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, cukraus pagal skonį;

Bechamel padažui:
50 g  sviesto,
2 v. š. miltų,
žiupsnelio druskos,
0,5 a. š. malto muskato riešuto,
500 ml pieno,
50 g tarkuoto parmezano ar kokio kito kieto sūrio.

Sojų mėsą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Uždenkite indą dangčiu ir palikite mirkti 30 min.. Mėsai išmirkus, nupilkite vandenį. Mėsą dėkite į puodą, užpilkite švariu vandeniu tiek, kad apsemtų. Sudėkite sultinio kubelius. Viską virkite ant nedidelės ugnies 20 min., kad sojų mėsa suminkštėtų.

Kol sojų mėsa verda, nuskuskite ir susmulkinkite daržoves. Salierų lapkočius - griežinėliais. Svogūnus ir paprikas - kubeliais. Morkas sutarkuokite stambiai. Česnakų skilteles išspauskite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintas daržoves. Maišydami apkepinkite daržoves, suberkite išvirtą ir nusunktą sojų mėsą, paskaninkite viską prieskoniais, druska, supilkite vyną, sudėkite pjaustytus konservuotus pomidorus ir dar viską maišydami pakaitinkite apie 5 - 7 min.

Baltąjam padažui į puodą dėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Ištirpinkite, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite, kol masė įgaus auksinę spalvą. Maišydami po truputį pilkite pieną ir toliau maišykite. Padažo masė turi būti grietinės tirštumo ir vientisa. Berkite žiupsnelį druskos, paskaninkite maltu muskato riešutu. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į jau paruoštą padažą.

Lazanijos sluoksniavimas. Turimos kepimo skardos (aukštais kraštais ir neatsegamais šonais) dugnan dėkite 2 v. š. bologneze padažo. Tolygiai paskirstykite. Vienas šalia kito dėkite makaronų lakštus lazanijai. Ant sudėtų lakštų paskirstykite bologneze padažo sluoksnį. Ant šio užpilkite bechamel padažo sluoksnį. Tada vėl sluoksniuokite vienas prie kito makaronų lakštus, pilkite padažus ir taip, kol sunaudosite makaronų lakštus ir padažus. Paskutinysis - viršutinis sluoksnis turi būti baltojo bechamel padažo. Viską susluoksniavę, skardą su lazanija pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 min.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui