Mėsainis pitos paplotėlyje su augaliniu maltinuku ir aštriu padažu

Mėsainis pitos paplotėlyje su augaliniu maltinuku ir aštriu padažu

Mėsainis pitos paplotėlyje su augaliniu maltinuku ir aštriu padažu

2 porcijos | Pasiruošimo laikas: 15 min. | Kepimo laikas: 15 min.

Reikės:
2 „Moving Mountains“ maltinukų mėsainiams ruošti 
50 g vyšninių pomidorų, susmulkintų išėmus sėklas
1 smulkiai supjaustyto svogūno
iš ½ žaliosios citrinos išspaustų sulčių
druskos
maltų pipirų
2 v. š. augalinio majonezo
1 a. š. aitriųjų paprikų padažo
1 česnako skiltelės, nuluptos ir sumaltos
1 v. š. aliejaus kepimui
1 kukurūzų burbuolės, nuluptos
150 g augalinio sūrio (tinka halloumi), stambiai supjaustyto
2 pilno grūdo pitos duonelių
20 g šviežios kalnedros lapų ir stiebų

Pradėkite nuo salsos ir čili majonezo paruošimo. Mažame dubenėlyje sumaišykite pomidorus, svogūną ir žaliosios citrinos sultis bei minkštimą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kitame dubenyje sumaišykite majonezą, aitriųjų paprikų padažą ir smulkintą česnaką.

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite grilinimo keptuvę arba skardą ant kepsninės ar viryklės. Apšlakstykite kukurūzą aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Įdėkite burbuolę į keptuvę ir kepkite apie 10 min., kas 2 min. apverskite naudodami žnyples.

Tuo metu įpilkite į keptuvę daugiau aliejaus ir sudėkite augalinius maltinukus. Kepkite kiekvieną pusę po 5 min.

Sudėkite sūrio griežinėlius ir kepkite kiekvieną pusę po 1 min. Kukurūzus sudėkite į salsos padažą.

Paskrudinkite ir perpjaukite pitos duoneles, kiekvienos viduje užtepkite majonezo. Užpildykite salsos padažu, maltinukais, sūriu ir kalendra. Skanaus!

„Moving Mountains“ receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui