Reikės:
300 g spindulinių pupuolių,
100 g ryžių,
1 kubelio daržovių sultinio,
1 didelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
3 v. š. sviesto,
druskos pagal skonį,
žiupsnelio malto imbiero,
žiupsnelio cinamono,
žiupselio maltų pankolio sėklų,
žiupsnelio malto kumino,
žiupsnelio maltos kalendros,
petražolių lapelių.
Pupuoles užpilkite 3 stiklinėmis šalto vandens ir palikite pernakt, kad pamirktų. Ryžius užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite pernakt. Puode užvirinkite 3 stiklines vandens, įmeskite sultinio kubelį, įberkite žiupsnelį druskos. Suberkite pamirkytas ir nusunktas pupuoles. Virkite ant silpnos ugnies 20 min.
Kol pupuolės verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir maišydami apkepinkite 1 - 2 minutes. Ugnį sumažinkite iki minimumo. Keptuvėn berkite likusius prieskonius. Įšmaišykite ir viską pakepinkite dar 1 minutę. Keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite, kad prieskoniai "išskleistų" savo aromatus. Pupuolėms baigiant virti, į puodą suberkite mirkytus ryžius. Viską virkite, kol ryžiai išvirs - apie 20 minučių. Baigiant virti, sudėkite svieste kepintus svogūnus su česnakais ir prieskoniais. Išmaišykite, nukelkite puodą nuo ugnies ir uždengę pakaikykite 2 - 3 minutes. Paskaninkite smulkintais pertažolių lapeliais.