Reikalingas galingas smulkintuvas, kad pasigaminti šį nuostabų šokoladinį kremą, kurį galėsite tepti ant trapučio, juo pertepti tortą, dėti ant ledų ir visur, kur tik norėsis.
Reikės:
300 g lazdynų riešutų
150 g anakardžių riešutų
6 arb.š. kakavos miltelių
6 arb.š. kokosų žiedų cukraus
1/5 arb. š. burbono vanilės
1. Pakepinti lazdynų riešutus orkaitėje 15 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, pamaišant juos kas 5 min. Kadangi lazdynų riešutai reikalingi be luobelės, kad greičiau jas pavyktų nuimti, suberti riešutus į stiklainį, užsukti ir kratyti tol, kol luobelės nusiims. Riešutus be luobelių suberti į smulkintuvą kartu su anakardžiais ir malti, kol pasidarys vientisa masė, t.y. kol išsiskirs riešutų aliejus. Priklausomai nuo smulkintuvo, tai turėtų užtrukti nuo 9 iki 15 min.
2. Po to suberti kokosų žiedų cukrų, kakavos miltelius, vanilę. Malti toliau apie 5 min. arba iki vientisos masės.
3. Belieka tik išpilstyti ir laikyti šaldytuve. Jame stovėti gali iki keletos savaičių, bet jis toks skanus, tad tiek ilgai jis ten tikrai neužsistovės!
Patarimai. Galima naudoti kokosų aliejų, jis kremą padarytų tvirtesnės tekstūros. Pasaldinimui taip pat tinka datulės, bet jų reikėtų nepadauginti, nes riešutų kremo konsistencija bus skystesnė.
Recepto autorė Sandra.