Obuolių trupininis desertas

Obuolių trupininis desertas

Obuolių trupininis desertas

Rekomenduojame pasigaminti paprastą, bet labai skanų desertą su obuoliais ir avižiniais dribsniais. Jis puikiai tiks ne tik patiems paskanauti, bet ir pavaišinti svečius.

4 porcijoms reikės:
75 g vidutinio stambumo avižinių dribsnių,
50 g kvietinių miltų,
50 g sviesto,
3 v.š. nerafinuoto cukraus,
½ v.š. cinamono,
žiupsnelis druskos,
600 g rūgščių obuolių,
2 v.š. vandens.

Avižinius dribsnius, miltus, sviestą, cukrų, cinamoną ir druską minkyti tol, kol pasidarys vientisi trupiniai. Obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais ir sluoksniuoti nedidelėje kepimo formoje. Obuolių sluoksnis turi būti dvigubai didesnis, nei trupinių. Obuolius apšlakstyti dviem valgomaisiais šaukštais vandens ir uždengti trupiniais. Kepti 10 min. iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Tada sumažinti temperatūrą iki 175ºC ir dar kepti 20 min., kol trupiniai įgaus auksinę spalvą, o obuoliai suminkštės. Desertą patiekti su plakta grietinėle, vaniliniais ledais arba vanilės padažu.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui