🌞Ryžius ir bolivinę balandą perplauname kelis kartus, kol nuo jų ims tekėti švarus vanduo. Pamerkiame kruopas pabrinkti sūriame vandenyje apie 20-30min. (taip daro plovo specialistas Pavelas, druska suteikia tvirtumo ryžiams, pastiprina jų sieneles.) Prieš naudojimą kruopas nusunkiame.
🌞Storadugniame puode įkaitiname dosnų kiekį aliejaus. Jame apkepame nedideliais gabalėliais supjaustytas daržovės - svogūnus, kubeliais supjaustytą moliūgą, papriką. Kepame maišydami, kol daržovės ims minkštėti ir vietomis gardžiai paskrus.
🌞Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, sumetame į puodą prie daržovių. Dosniai pagardiname druska, kuminais, maltomis kalendromis. Pakepiname kokias 10 min. viską ir pilam vandens, kad apsemtų viską per du pirštus. Dedam česnako galvą - perpjautą horizontaliai pusiau ir metam lauro lapą, cinamono lazdelę, juodųjų pipirų pamalam. Jei norim ir turim – dar sultinio kubelį.
🌞Patroškiname apie 10-15 minučių, kol moliūgai suminkštės, o vištiena bus pilnai išvirusi. Skysčio turi likti apie centimetrą - paragaujam ar pakankamai sūru - bet ne per sūru.
🌞Suberiame nusunktus ryžius ir bolivines balandas. Ten pat beriame smulkintus abrikosus. Pilame dar vandens, kad būtų sulig ryžiais ir uždengę dangtį paverdame ant silpnos ugnies apie 12 minučių. Tada atidengiam ir dar porą minučių paverdam, kad, jei yra perteklius drėgmės, jis išgaruotų. Po to išjungiame kaitrą ir dar paliekame pabūti 5-10 minučių. Pabaigai man bent jau kalendros patinka užbarstyt arba granato sėklų, jei tik turite. Nuostabiai skanu!
Recepto autorė: Beata Nicholson