Rutuliukai ir grikių makaronai

Rutuliukai ir grikių makaronai

Rutuliukai ir grikių makaronai

Reikės:
3 valg. š. linų sėmenų (jau sumaltų),
9 valg. š. vandens,
1.5 puod. žirnių (išvirtų),
1.5 puod. baltų pupelių (išvirtų),
3 valg. š. krapų (šviežių, džiovintų arba šaldytų),
2 morkų,
1 arb. š. pipirų,
0.5 arb. š. himalajų druskos,
1 puod. kukurūzų (virtų),
1 pak. grikių makaronų,
rukolos.

Pasidaryti „kiaušinį“ – maltus linų sėmenis sumaišyti su vandeniu ir palikti pastovėti. Žirnius, pupeles susmulkinti S formos smulkintuvu. Morkas sutarkuoti.

Smulkintus žirnius, pupeles, „kiaušinį“, prieskonius, tarkuotas morkas, kukurūzus gerai išmaišyti. Iš gautos masės daryti norimo dydžio rutuliukus. Dėti ant kepimo popieriaus. Įkaitinti orkaitę iki 180ºC ir kepti apie 40 min.

Prieš baigiant kepti išvirti grikius, kaip nurodyta ant pakuotės. Į lėkštę dėti rukolos, rutuliukų ir grikių makaronų. Skanaus!

Receptas iš www.veganpipiras.lt

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui