Šokoladinis kaštainių pyragas
Reikės:
- 2 stiklainių saldžiųjų kaštainių kremo "Alce nero";
- 140 g grietinėlės (36 %);
- 50 g kambario temp. sviesto;
- 5 kiaušinių baltymų;
- 50 g rudojo cukraus "Alce nero";
- 200 g juodojo šokolado (ištirpinto ir atvėsinto, naudojau 70 % "Alce nero" be priedų);
- 60 g minkštų "Alce nero" miltų.
Gaminimas:
- 1. Orkaitę įkaitink iki 150 °C. 24 cm skersmens nuimamą kepimo formą išklok kepimo popieriumi.
- 2. Dubenyje išplak kiaušinių baltymus iki standžių putų. Cukrų suberk plakimo pabaigoje ir plak, kol neliks cukraus kristalų.
- 3. Kitame dubenyje, iki vientisos masės išplak 430 g kaštainių kremo su grietinėle ir sviestu.
- 4. Supilk šokoladą ir miltus ir išmaišyk iki vientisos masės.
- 5. Švelniai, mentele išmaišyk baltymus (dalimis, per 3 kartus), kol susijungs. Tai reikia padaryti greitai, nes pyrage yra daug šokolado, kuris vėsdamas tirštėja, todėl jį sunkiau maišyti.
- 6. Supilk mišinį į kepimo formą ir kepk 50 min.
- 7. Po to laiko išimk iš orkaitės ir leisk atvėsti formoje valandą.
- 8. Po to pyragą jau galima aptepti likusių kaštainių kremu arba nesaldintos plaktos grietinėlės, sumaišytos su vanile sluoksniu.
Recepto autorė: Liucina Rimgailė