Informuojame, kad dėl techninių kliūčių gali vėluoti užsakymų pristatymas.

Informuojame, kad dėl techninių kliūčių gali vėluoti užsakymų pristatymas.
Šokoladinis kaštainių pyragas

Šokoladinis kaštainių pyragas

Šokoladinis kaštainių pyragas

Reikės:

  • 2 stiklainių saldžiųjų kaštainių kremo "Alce nero";
  • 140 g grietinėlės (36 %);
  • 50 g kambario temp. sviesto;
  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 50 g rudojo cukraus "Alce nero";
  • 200 g juodojo šokolado (ištirpinto ir atvėsinto, naudojau 70 % "Alce nero" be priedų);
  • 60 g minkštų "Alce nero" miltų.
 

Gaminimas:

                                                                                                                            
  1. 1. Orkaitę įkaitink iki 150 °C. 24 cm skersmens nuimamą kepimo formą išklok kepimo popieriumi.
  2. 2. Dubenyje išplak kiaušinių baltymus iki standžių putų. Cukrų suberk plakimo pabaigoje ir plak, kol neliks cukraus kristalų.
  3. 3. Kitame dubenyje, iki vientisos masės išplak 430 g kaštainių kremo su grietinėle ir sviestu.
  4. 4. Supilk šokoladą ir miltus ir išmaišyk iki vientisos masės.
  5. 5. Švelniai, mentele išmaišyk baltymus (dalimis, per 3 kartus), kol susijungs. Tai reikia padaryti greitai, nes pyrage yra daug šokolado, kuris vėsdamas tirštėja, todėl jį sunkiau maišyti.
  6. 6. Supilk mišinį į kepimo formą ir kepk 50 min.
  7. 7. Po to laiko išimk iš orkaitės ir leisk atvėsti formoje valandą.
  8. 8. Po to pyragą jau galima aptepti likusių kaštainių kremu arba nesaldintos plaktos grietinėlės, sumaišytos su vanile sluoksniu.

Recepto autorė: Liucina Rimgailė

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!