Sūrio pyragas su spirulina

Sūrio pyragas su spirulina

Sūrio pyragas su spirulina

Jums reikės:

PAGRINDUI:

  • 250 g sausainių/krekerių arba gaidelio tipo sausainių;
  • 80 g sviesto.

Sviestą ištirpinti, sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Tolygiai paskirstyti formoje, prieš tai formą išklojus kepimo popieriumi.

SLUOKSNIAMS:

  • 500 g desertinės varškės;
  • 300ml grietinėlės 30-35%;
  • 10 g želatinos;
  • 1 a.š su kaupu mėlynosios spirulinos miltelių.

Grietinėlę išplakti iki standumo. Želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti 5min išbrinkti, išbrinkusią ištirpinti ant garų vonelės arba mikrobangėje ir supilti į desertinę varškę. Svarbu, kad varškė būtų bent 1-2h pastovėjus kambaryje, nes jei bus šalta tai pilant želatiną ji sukris grūdeliais. Po to į varškės ir želatinos masę atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Gautą masę padalinti į dvi dalis ir į vieną dalį įmaišyti spirulinos. Ant sausainių pagrindo supilti baltą sluoksnį ir įdėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada supilti ant viršaus mėlyną sluoksnį. Pilkite atsargiai, nes apatinis sluoksnis dar bus nepilnai sustingęs. Ir tada jau palikti bent 2 valandom šaldytuve.

ŽELĖ SLUOKSNIUI:

  • 1 a. šaukštelis spirulinos;
  • 300 ml vandens;
  • 10 g želatinos;
  • 50 g cukraus.

Želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Likusį vandenį užvirti ir sumaišyti su cukrumi, maišyti kol cukrus ištirps. Tuomet į šiltą vandenį įdėti želatiną ir išmaišyti gerai, įsitikinkite, kad želatina ištirpo. Į gautą masę įdėti spiruliną ir gerai išmaišyti. Leisti želė atvėsti iki kambario temperatūros ir tuomet atsargiai supilti ant jau sustingusio pyrago. Palikti šaldytuve dar bent 2-3 valandom galutinai sustingti.

Receptas: „Gaminame ir mėgaujamės“

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui