Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

Puikiausiai galima išsikepti gardžius blynus be cukraus, kiaušinių ir miltų! Ir net be glitimo, jei naudosite beglitiminius avižinius dribsnius. Blynus galima valgyti su nuostabiu datulių karameliniu padažu ir mėgstamom uogom. Receptas labai paprastas, todėl tikrai kiekviena/-as šeimininkė/-as galės juos iškepti ir palepinti savo vaikus ar antrą pusę.

Blynams reikės (išeiga 10-12 blynų):
1 stiklinės avižinių dribsnių,
2 mažų bananų arba 1 didelio,
1 stiklinės augalinio pieno (jei neturite, galite keisti karvės pienu),
žiupsnelio malto cinamono,
žiupsnelio malto muskato riešuto,
1/4  vanilės ankšties (naudojame tik grūdelius),
ekologiško nerafinuoto kokosų aliejaus kepimui (jei neturite, galima keisti tuo, kuriame viską kepate).

Karameliniam padažui reikės:
10 šviežių datulių (jei nauduojate džiovintas, jas pamirkykite šiltame vandenyje),
vandens,
žiupsnelio himalajų arba jūros druskos.

Į kokteilinę pilame avižas, bananus, augalinį pieną, prieskonius ir viską plakame iki vientisos masės. Blynų tešla turi būti kaip kokteilio: nei per tiršta, nei per skysta. Įkaitiname kokosų aliejų (aliejaus labai negailėkite, nes kitaip blynai prilips). Vienam blynui reikės maždaug 2 valg. š. tešlos. Kepame apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, labai atsargiai apverčiant.

Paruošiame karamelę: datules be kauliukų dedame į blenderį, pilame vandens apie 50-70 ml, žiupsnelį druskos ir susmulkiname. Dar įpilame vandens tiek, kad masė gautųsi karamelės konsistencijos. Dar kartą paplakame.

Blynus valgome su mėgstamom uogom, pjaustytais bananais ir gardžia datulių karamele. Skanaus!

Jelenos virtuvė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui