Sveikuoliški sausainiai

Sveikuoliški sausainiai

Sveikuoliški sausainiai

Reikės:
50 g sviesto,
50 g kokosų aliejaus,
100 g cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
2 prinokusių bananų,
150 g rugininių pilno grūdo miltų,
30 g grikių miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
župsnelio druskos,
150 g šešių grūdų dribsnių,
50 g kokosų drožlių,
50 g linų sėmenų,
50 g sezamo sėklų,
50 g moliūgų sėklų,
150 - 200 g šaldytų spanguolių (galima jas pakeisti razinomis, džiovintomis spanguolėmis).

Sviestą, kokosų aliejų išsukite su cukrumi iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišykite. Kitame inde sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską, kepimo miltelius, dribsnius ir visas išvardintas sėklas. Suberkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę. Sudėkite sutrintus bananus. Vėl gerai viską išmaišykite. Kai masė bus vientisa, berkite spanguoles ir dar kartą lėtais judesais išmaišykite tešlą. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Imkite šaukštu tešlą ir dėkite į skardas. Truputį spustelėkite tešlos kauburėlių viršų - sausainiai bus dailiai plonesni. Kepkite 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
 

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui