Šventinis daržovių pyragas be glitimo

Šventinis daržovių pyragas be glitimo

Šventinis daržovių pyragas be glitimo

Tešlai reikės:
250 g miltų mišinio be glitimo
50 g sviesto
100 ml vandens
1 didesnio kiaušinio
žiupsnelio druskos

Įdarui:
2 svogūnų
2 v. š. aliejaus
2 skiltelių česnako
½ a. š. malto kumino
2 v. š. pomidorų tyrės
400 g morkų
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
200 ml daržovių sultinio
½ a. š. druskos
⅓ a. š. pipirų
½ a. š. kario prieskonių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinio

1. Morkas nuplauname, nuskutame, išverdame ir sutriname iki košės konsistencijos.
2. Gaminame tešlą. Į puodą supilame vandenį ir sudedame sviestą, užverdame ir paliekame šiek tiek atvėsti. Miltus sumaišome su druska. Atskirai išplakame kiaušinį ir supilame į miltus kartu su sviesto mišiniu. Maišome tol, kol masė taps vientisa, rankomis suformuojame rutulį ir paliekame pastovėti, kol paruošime įdarą.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, kepame 5 min. Įdedame pomidorų pastos ir dar pakepiname 5 min. Sudedame prieskonius, supilame sultinį, suberiame špinatus ir verdame dar 8-10 min., kol sutirštės. Viską sumaišome su morkų koše, sūriu ir kiaušiniu.
4. Įdarą sudedame į apvalią 24 cm kepimo indą.
5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame maždaug ½ cm storio tešlos apskritimą (jei tešla per daug trupa, iškočiojame ją tarp dviejų maistinių plėvelės gabalėlių).
6. Tešlą atsargiai uždedame ant viršaus, nukerpame visus kraštus ir gerai apspaudžiame, kad būtų sandaru.
7. Iš likusios tešlos suformuojame papuošimus, dedame ant pyrago viršaus.
8. Kepame 35-40 min., iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui