Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Pietums - labai soti ir skani sriuba. Lęšiai yra ypač vertingas maisto produktas. Juose yra daug baltymų, skaidulinių ir kitų naudingų medžiagų.

Reikės:
1/2 st. raudonųjų lęšių,
1 š. Basmati ryžių,
2 vidutinio dydžio pomidorų,
1/2 nedidelio svogūno,
2 a. š. sultinio,
1 a. š. Ghi sviesto,
juodųjų pipirų,
muškato,
druskos,
1/2 litro vandens.

Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite Ghi sviestą, jame neilgai pakepinkite nuluptus (nulupti bus lengviau, jeigu prieš tai pomidorus apipilsite karštu vandeniu) ir supjaustytus pomidorus bei susmulkintą svogūną. Į puodą supilkite nuplautus raudonuosius lęšius ir ryžius, minutėlę maišydami pakepinkite ir supilkite vandenį. Įdėkite sultinio, pagal skonį maltų pipirų, muškato bei druskos. Virkite apie 30 min. Puodą nukelkite nuo viryklės, sriubą sutrinkite blenderiu. Patiekite su apibarstytu kietuoju sūriu. Skanaus!

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui