1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis.
2. Sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
3. Tuomet suberkite visus prieskonius, išmaišykite ir troškinkite apie 1 minutę.
4. Tuoj pat supilkite pomidorų tyrę, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu, kol moliūgas suminkštės.
5. Tada sudėkite raudonąsias pupeles, kukurūzus ir šokoladą. Išmaišykite ir leiskite troškintis 5 minutes. Įvertinkite druskos, aštrumo, rūgštingumo ir saldumo skonį. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių arba agavos.
sirupas ir (arba) cukrus.
6. Patiekite su šaukštu natūralaus jogurto, kalendra ir smulkintais laiškiniais svogūnais.