Jogurto ledai su pistacijomis ir klevų sirupu

Jogurto ledai su pistacijomis ir klevų sirupu

Jogurto ledai su pistacijomis ir klevų sirupu

Reikės:
1,5 l natūralaus jogurto,
150 g klevų sirupo,
50 g išgliaudytų pistacijų,
1 a. š. vanilinio cukraus.

Pasiruoškite koštą jogurtą: į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės gabalą. Supilkite jogurtą. Marlės audinio kampus užlenkite į vidų. Kiaurasamtį įstatykite į didesnį indą, kad būtų kur nuvarvėti skysčiui. Taip paruoštą jogurtą dėkite į šaldytuvą (ne į šaldymo kamerą) ir palikite 6 valandoms. Nuvarvėjusį skystį išpilkite, jogurtą išimkite ir naudokite ledų gamybai. Iš 1,5 litro natūralaus jogurto pasigaminsite apie 720 g košto jogurto.

Pasigamintą jogurtą gerai išsukite su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite išgliaudytus ir susmulkintus pistacijų riešutus. Masę dėkite į metalinį arba plastikinį indą ir palikite šaldymo kameroje 2 valandoms. Pradėjusią stingti masę gerai permaišykite ir vėl statykite šalti. Praėjus dar 1 valandai vėl permaišykite. Praėjus dar 2-3 valandoms jau galite skanauti ledus. Jei gaminsite ne rankiniu būdu, bet ledų gaminimo prietaisu - laikykitės gamintojo nurodymų.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui