Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas

Jei moliūgas didelis - imti pusę moliūgo mažesę dalį, jei mažiukas - nupjauti viršų „kepurėlę” iki vidinės ertmės. Išimti sėklas. Jei sienos labai storos ir nelygios, truputį išskobti.

Paruošti įdarą: sutarkuoti 2 morkas ir vieną papriką, supjaustyti svogūną (galima dėti ir smulkiai supjaustytą salierą), viską pakepinti svieste su įvairiais prieskoniais. Sudėti išskabduotą susmulkintą moliūgą. Nepagailėti prieskonių (labai tinka: kmišinys daržovėms, juodieji pipirai, daug mairūno). Sudėti stiklinę išmirkytų perlinių kruopų (mirkyti apie 8 val.). Dar truputį patroškinti, 10 min. Į įdarą dar įmaišyti džiovintų pjaustytų pomidorų.

Moliūgo vidų pašlakstyti aliejumi ir patrinti druska. Tada sudėti įdarą. Uždengti folija ir dėti į orkaitę. Kepti apie valandą 200ºC

Valgyti skanu su pomidorų padažu arba sojos padažu. Kas mėgsta aštriai, siūlome dėti ir aitriosios paprikos.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!