Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Kukurūzų ir sojų maltiniai

Kukurūzų ir sojų maltiniai

Reikės:
1 stiklinės kukurūzų kruopų,
1 stiklinės vandens,
1.5 stiklinės „Rinatura“ sojų gabaliukų,
po 2 v. š. sezamų, saulėgrąžų, moliūgų, linų sėklų,
Himalajų druskos,
prieskonių: ciberžolės, kalendros, muskato ar kitokių mėgstamų,
5-7 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,
aliejaus kepimui.

Kukurūzų kruopas nuplauti ir pamirkyti apie 4 val. Galima ir iš karto virti, bet ilgiau truks. Nupilti vandenį, kuriame kruopos mirko, ir užpilti stikline virinto karšto vandens bei energingai maišant virti ant mažos ugnies, kol pasidarys sunku maišyti. Kai kruopos jau minkštos, nukelti nuo viryklės ir leisti atvėsti. Košę patogu išsivirti iš vakaro, o maltinius ruošti kitą dieną.

Džiovintus pomidorus užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų. Sėklas sumalti kavamale ar kitokiu smulkintuvu. Sojų gabalėlius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikti brinkti kaip ir pomidorus. Maždaug už 1-2 val. nusunkti ir dėti į maisto smulkintuvą. Sumalti tiek, kad liktų smulkūs gabalėliai.

Į didesnį indą sudėti kruopas, maltas sėklas, soją su pomidorais, pridėti  šiek tiek druskos, prieskonių, gerai išmaišyti šaukštu ar elektriniu maišytuvu. Turi gautis tiršta, formą laikanti masė. Jei ji per skysta, įmaišyti ryžių ar avinžirnių miltų.

Rankas suvilgyti aliejumi, formuoti maltinius ir apkepti, kol apskrus. Patiekti su garstyčių padažu ir daržovėmis.

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Įvertink

Ingredientai

Kepimo aliejus, ekologiškas (500 ml)
Ölmühle Solling
7.33
Kukurūzų kruopos, ekologiškos (1 kg)
Livinn - sveiki produktai
4.26
Ciberžolė, malta, ekologiška (50 g)
Lebensbaum
2.99 2.39
-20%
Kokosų aliejus, ekologiškas (1 l)
Ölmühle Solling
19.90
Prekės nėra sandėlyje.
Gal yra artimiausioje parduotuvėje? Skambinkite >
Prekės nėra sandėlyje.
Gal yra artimiausioje parduotuvėje? Skambinkite >
Visos teisės saugomos © LIVIN