Rizotas su grybais

Rizotas su grybais

Rizotas su grybais

4-6 porcijoms:

  • 350 g perlinių kruopų
  • 100-150 g kumpio, supjaustyto griežinėliais
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 3 vidutinio dydžio askaloninių česnakų, susmulkintų
  • 1 šaukšto sviesto
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 išspaustų česnako skiltelių
  • 1 l vištienos arba daržovių sultinio
  • Parmezano sūrio patiekimui
  1. 1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite svogūnus ir česnakus, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite grybus ir šiek tiek pakepinkite. Sudėkite perlines kruopas ir ¾ sultinio.
  2. 2. Kartkartėmis pamaišydami troškinkite po dangčiu apie 40 minučių, kol perlinės kruopos suminkštės ir sugers visą sultinį. Jeigu jos atrodo per sausos, įpilkite daugiau sultinio.
  3. 3. Tuo tarpu atskiroje keptuvėje pakepinkite kumpį, kol paruduos. Rizotas patiekiamas su keptu kumpiu, parmezano sūriu ir žolelėmis.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui