Skrudintų žiedinių kopūstų salotos su tahini padažu ir citrinomis

Skrudintų žiedinių kopūstų salotos su tahini padažu ir citrinomis

Skrudintų žiedinių kopūstų salotos su tahini padažu ir citrinomis
  • 1 žiedinio kopūsto galvos
  • 1 pakelio avinžirnių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • saujelė petražolių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 citrinos
  • 70 g tahini pastos
  • žiupsnelis kajeno pipirų
  • ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • ½ a. š. kmynų
  • 80 g vandens
  • sultys iš 1 žaliosios citrinos

Gaminimo procesas:

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC temperatūros. Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais, raudonąjį svogūną – storais pusžiedžiais, dėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir kepkite apie 30 minučių, pagal poreikį pamaišydami, kol žiedinis kopūstas suminkštės ir paruduos. Iškepus leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  2. 2. Kol žiediniai kopūstai ir svogūnai kepa, paruoškite tahini padažą. Į trintuvą sudėkite tahini pastą, vandenį, česnaką, kmynus, kajeno pipirus ir druską. Sutrinkite kol susidarys vientisa masė.
  3. 3. Nuplaukite avinžirnius. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, kai įkais įpilkite aliejų ir pakepinkite avinžirnius bei suberkite rūkytos paprikos miltelius. Kepkite, kol apskrus ir paruduos. Iškepus leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  4. 4. Susmulkinkite petražolių lapelius.
  5. 5. Kai viskas atvės, suberkite visus ingredientus – žiedinius kopūstus, svogūnus, avinžirnius ir kapotas petražoles, užpilkite tahini padažu ir išmaišykite. Paruoštas salotas užpilkite žaliosios citrinos sultimis. Patiekite šiltas arba šaltas.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui