Avinžirniai, ekologiški

400 g
2,62 €
Rasti parduotuvėje
Nemokamas pristatymas per 1-5 d.d. perkant už 19€ ir daugiau

Apie prekę

Ekologiški avinžirniai (dar vadinami nuto arba turkiškais žirniais) daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius, sriubas, salotas ir kitus patiekalus. Iš jų gaminamas humusas (trinti avinžirniai su aliejumi ir prieskoniais), falafeliai (kepsneliai). Tai sotus maisto produktas. Turi daug baltymų.

Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės.

Paruošimas: mirkyti bent 12 val., užpylus šviežio vandens virti 40–50 min., dėti prieskonių. Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį.

Šiuos avinžirnius galima daiginti. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 8–12 valandų, sudygsta per 1–2 dienas. Skanu dėti į troškinius ar sriubas prieš baigiant virti.

Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.

Kita informacija

Remaintis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), avinžirniai turi daug foliatų (172 mg arba 86% RPN), mangano (1 mg arba 50% RPN) ir vario (0.4 mg arba 40% RPN), taip pat yra fosforo (168 mg arba 24% RPN), geležies (2.9 mg arba 21% RPN), omega-3 nesočiųjų riebiųjų rūgščių (0.43 g) šaltinis. Avinžirniuose esantys baltymai yra aukštos kokybės: juos sudaro 9 esminės amino rūgštys.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Kilmės šalis:
Turkija
Prekės kodas: GARSP009
EAN kodas: 980000000358
Avinžirniai, ekologiški

Avinžirniai, ekologiški

2,62 €

Panašios Panašios prekės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui