Įdaryti moliūgai su avinžirniais, rudaisiais ryžiais ir tahini padažu

Įdaryti moliūgai su avinžirniais, rudaisiais ryžiais ir tahini padažu

Įdaryti moliūgai su avinžirniais, rudaisiais ryžiais ir tahini padažu

Reikės:
2 nedidelių moliūgų,
90 g rudujų ryžių
1 nedidelio svogūno
3 skiltelių česnako
165 g konservuotų ar virtų avinžirnių
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
2 v. š. aliejaus
1 a. š. cinamono
1 a. š. imbiero miltelių
1/4 a. š. kajeno pipirų miltelių
1 a. š. malto kumino
1/2 a. š. druskos

Padažui:
1 v. š. šviesios tahini sezamų pastos
1 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. vandens
1/4 a. š. pipirų

Papuošimui:
Saujos smulkintų petražolių

1. Moliūgus perpjauname per pusę, išimame sėklas.
2. Į kepimo skardą perpjautąja puse sudedame moliūgų puseles ir kepame 180ºC temperatūros orkaitėje 30-35 minutes.
3. Kol moliūgai kepa, paruošiame įdarą. Ryžius išverdame pagal instrukciją ant pakuotės ir šiek tiek pasūdome.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepiname kelias minutes.
4. Į keptuvę dedame visus prieskonius, išmaišome, supilame pomidorus ir kepame 8 minutes ant nedidelės kaitros vis pamaišydami.
5. Į keptuvę sudedame išvirusius ryžius ir avinžirnius, išmaišome ir dar pakepame kelias minutes.
6. Padažui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje.
7. Į iškepusius moliūgus sudedame paruoštą įdarą, apliejame padažu ir apibarstome smulkintomis petražolėmis. Tiekiame iškart arba laikome šiltoje orkaitėje.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui