„Bauck Hof“ šviesūs speltų miltai iš biodinaminiuose ūkiuose (demeter) užaugintų speltų. Tinka duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, torto pagrindams, sausainiams. Speltų miltai turi šiek tiek kitokias kepimo ir virimo savybes nei kviečių miltai, todėl receptai turi būti pritaikyti.
Skaidulinių medžiagų šaltinis. Turi mažai riebalų ir labai mažai druskos. Tinka veganams.
Popierinė pakuotė.
Speltos (lot. Triticum spelta). Lukštiniai kviečiai. Tai senovinė kviečių rūšis, auginta dar senovės Egipte ir Romoje. Dėl savo sandaros labai atspari ligoms, sausroms ir kenkėjams. Paprastai turi daugiau vitaminų ir mikroelementų nei įprasti kviečiai. Speltos tinka dietinei ir mažų vaikų mitybai, kaip maistingas produktas sergantiems ar norintiems greitai atgauti jėgas.
Glitimo speltose yra panašiai kaip ir paprastuose kviečiuose, tačiau jo struktūra kitokia. Tyrimai rodo, kad speltų glitimas nesukelia alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui. Grūduose esančios maistingosios medžiagos lengvai ir greitai įsisavinamos organizmo, todėl, skirtingai nuo kitų kviečių, nedidina nutukimo rizikos, bet padeda sureguliuoti svorį.
Jūsų jau puikiai pažįstamas prekės ženklas „Bauck Hof“ atsinaujina ir tampa „Bauck Mühle“.
„Bauck Mühle“ tai – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: biodinaminiai speltų miltai.
Sudėtyje gali būti kitų glitimo turinčių javų, riešutų ir sezamų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) - 1460 kJ/344 kcal: riebalų 1.3 g (iš jų sočiųjų 0.2 g), angliavandenių 69 g (iš jų cukrų 0.8 g), skaidulinių medžiagų 3.7 g, baltymų 12 g, druskos <0.01g.