Nesaldus pyragas su ožkos sūriu

Nesaldus pyragas su ožkos sūriu

Nesaldus pyragas su ožkos sūriu

Pagrindui reikės:
70 g šviesių speltų ar kvietinių miltų
70 g pilno grūdo avižų miltų
100 g šalto sviesto
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. ciberžolės miltelių
5-6 v. š. vandens

Įdarui:
1 nedidelio žiedinio kopūsto
6 kiaušinių
120 ml pieno
150 g ožkų pieno sūrio
1 a. š. provanso žolelių mišinio
1 a. š. česnakų granulių
1/2 a. š. druskos
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
2 v. š. aliejaus arba ghee sviesto

1. Sviestą supjaustome kubeliais.
2. Į dubenį suberiame miltus, prieskonius. Sudedame šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutriname rankomis iki trupinių. Po truputį pilame vandenį ir suformuojame rutulį. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir 30-60 min. paliekame šaldytuve.
3. Žiedinį kopūstą susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname žiedinį kopūstą. Įpilame 200 ml vandens ir dar patroškiname 7-8 min.
4. Kiaušinius išplakame, sumaišome su pienu, sūriu ir prieskoniais.
5. Orkaitę įkaitiname iki 180ºC.
6. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į apskritimą. Jei pasirodytų lipni, prieš kočiojant šiek tiek pabarstome miltais. Tešlą sudedame į kepimo skardą (naudojame apvalią 24 cm skermens), tešlą prispaudžiame ir prie kraštų. Sudedame žiedinį kopūstą ir užpilame kiaušinio plakiniu.
7. Kepame orakitėje apie 40-50 min., 180ºC.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui