Ekologiškos burnočių sėklos. Turi ypač daug skaidulinių medžiagų, taip pat yra puikus baltymų šaltinis. Kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai. Galima daiginti.
Paruošimas: prieš naudojant gerai perplauti tekančiu vandeniu! 1 dalis burnočių dviems dalims vandens. Virti ant lėtos ugnies 35 min., palikti 15 min. pastovėti.
Šios burnočių sėklos tinkamos daiginimui, nors nėra skirtos specialiai daiginimui. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 3–5 valandas, sudygsta per 2–5 dienas, priklausomai, kokia kambario temperatūra ir kokio dydžio daigelius bus norima auginti.
Ekologiška žaliava iš Peru, Indijos.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) burnotis turi daug mangano (45% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems); yra fosforo (21%), magnio (17%), geležies (15%) šaltinis.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Sudedamosios dalys: ekologiškos burnočių sėklos.
Sudėtyje gali būti glitimo pėdsakų.
Maistinė vertė: (100g) – 1513 kJ / 359 kcal: riebalų 6.3 g (iš jų sočiųjų 1.9 g), angliavandenių 56 g (iš jų cukrų 1.6 g), skaidulinių medžiagų 11 g, baltymų 14.20 g, druskos <0.10 g.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.