Veganams
Be glitimo

Miltų mišinys be glitimo, ekologiškas

800 g
5,99 €
7.49/kg €
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite 0,42 € Daugiau apie lojalumo programą
Rasti parduotuvėje Rasti parduotuvėje
delivery logo
Nemokamas pristatymas perkant už 35€ ar daugiau, atrinktiems terminalams.
Žalias ekologiškumo lapelis

Apie prekę

„Bauck Hof“ ekologiškas miltų mišinys be glitimo. Universalus, tinka kepimui ir virimui. Be laktozės. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.

Sertifikatas: DE-ÖKO-007, ES/ne ES žemės ūkis

Kita informacija

„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.

RECEPTAI

Vafliai. Reikės: 200 g miltų mišinio, 2 valg. š. aliejaus (arba lydyto sviesto), 75 g cukraus, 75 g minkšto sviesto (arba margarino), 2 kiaušinių, 225 ml pieno (arba sojų gėrimo).
Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos ir 10 min. palikti pastovėti. Kepti riebalais išteptoje vaflinėje. Išeiga apie 5-6 vafliai.

Lietiniai blynai. Reikės: 100 g miltų mišinio, 2 valg. š. aliejaus (arba lydyto sviesto), 2 kiaušinių, 250 ml pieno (arba sojų gėrimo), žiupsnelio druskos.
Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos. Kepti kaip įprastai. Išeiga apie 3-4 blynai.

Amerikietiški blynai. Reikės: 200 g miltų mišinio, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1 kiaušinio, 1 valg. š. cukraus, 350 ml pieno (arba sojų gėrimo).
Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos. Samčiu į įkaitintą keptuvę pilti tešlą, kad gautųsi 3-4 nedideli stori blynai. Kepti ant vidutinės kaitros. Apversti tik tada, kai paviršiuje susidaro daug pūslelių. Tradiciškai blynai valgomi su klevų sirupu. Išeiga 12-15 blynų.

Varškės tešla. Vaisių pyragui arba kaip pagrindas daržovių pyragui.
Vaisių pyragui reikės: 400 g miltų mišinio, 3 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių, 120 g cukraus (alternatyva: 1 arb. š. druskos), 1 žiupsnelio Burbono vanilės, 200 g varškės, 6 valg. š. neutralaus skonio aliejaus, 6 valg. š. pieno. Iš visų ingredientų rankomis suminkyti tvirtą tešlą.
Sudrėkintomis rankomis paskirstyti ant riebalais išteptos kepimo formos ir uždėti pageidaujamą įdarą. Kepti 180ºC apie 40-50 min., priklausomai nuo įdaro.
Pagrindas daržovių pyragui: Vietoj cukraus ir vanilės įdėti šaukštelį druskos. Tolesnė eiga kaip ir vaisių pyragui.

Saldi mielinė tešla. Vaisių pyragui, saldžiam mieliniam pyragui ar pyragui su razinomis.
Reikės (kambario temperatūros): 400 g miltų mišinio, 1 pak. sausų mielių, 75 g cukraus, 1 žiupsnelio druskos, ant peilio galo vanilės, 100 g minkšto sviesto, 1 kiaušinio, 300 ml pieno.
Miltų mišinį sumaišyti su cukrumi, mielėmis, druska ir vanile, įdėti sviestą, kiaušinį ir pieną. Viską maišyti apie 5 minutes mikseriu su minkymo antgaliais.
Vaisių pyragas: Tešlą paskirstyti riebalais išteptoje kepimo formoje, dėti pageidaujamą įdarą ir palikti 15 min. pakilti. Kepti 180ºC apie 40-50 min., priklausomai nuo įdaro.
Saldus mielinis pyragas: Tešlą sudėti į riebalais išteptą stačiakampę formą. Viršų patepti aliejumi arba lydytu sviestu. Per vidurį įpjauti ir uždengus laikyti šiltoje vietoje 20 min. Kepti 50 min. 200ºC.
Pyragas su razinomis: Į tešlą įdėti 150 g razinų ir ruošti kaip saldų mielinį pyragą.

Šviesi duona arba bandelės. Reikės: 400 g miltų mišinio, 1 pakelio sausų mielių, 1 arb. š. cukraus (arba medaus), 1 nubraukto arb. š. druskos, 50 g minkšto margarino (arba aliejaus), 1 kiaušinio, 325 ml vandens.
Miltų mišinį sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir druska. Įdėti margariną, kiaušinį ir supilti vandenį. Viską maišyti apie 5 min. mikseriu su minkymo antgaliais.
Duona: Tešlą sudėti į riebalais išteptą stačiakampę formą. Viršų išlyginti su vandeniu ir patepti aliejumi. Uždengus laikyti šiltoje vietoje 20 min. Kepti 50 min. 200ºC.
Bandelės: Tešlą šlapiu šaukštu paskirstyti į keksiukų formeles, patepti vandeniu ir aliejumi bei palikti 20 min. šiltoje vietoje. Kepti 20-30 min. 200ºC. Išeiga apie 12 bandelių.
Dėl kiaušinio tešla geriau pakyla ir gražiai paruduoja, tačiau jo galima ir nedėti.

Gamintojas

„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.

Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.

Prekės ženklo šalis:
Vokietija
Prekės kodas: GAR527
EAN kodas: 401563782459
Miltų mišinys be glitimo, ekologiškas
800 g

Miltų mišinys be glitimo, ekologiškas

5,99 €
7.49/kg €
leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui